Mersin Teknoloji Transfer Ofisi’nin açılışı Mersin Üniversitesi'nde gerçekleştirildi.
Açılışa Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut, Yönetim Kurulu Üyeleri Mehmet Alper Gürsoy, Enis Gürbüz Hekimoğlu ve Ufuk Maya, TÜBİTAK 1601 Programı Proje Yürütücüsü Halil Akın, Mersin Teknoloji Transfer Ofisi-MTTO Birim Sorumlusu Doç. Dr. Kasım Ocakoğlu, Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nadir Dizge ile çok sayıda davetli katıldı.
Açılışta konuşma yapan Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı şunları söyledi; "Üniversite - Sanayi işbirliğinin sağlanması, üniversitelerin, ulusal ve uluslararası destek mekanizmalarından yararlanması, girişimciliğin teşvik edilmesi ve üniversitelerde fikri ve sınai mülkiyet haklarının yönetilmesi hedeflerine yönelik olarak faaliyet gösteren Teknoloji Transfer Ofislerinin desteklenmesine yönelik olarak açılan bu türden çağrılar başka kurumlar için olduğu kadar Mersin Üniversitesi için de oldukça önemlidir. Üniversitemizdeki bilgi ve teknolojinin, uygulamaya dönüştürülerek ticarileşmesi, üniversite ve özel sektör kuruluşları arasında işbirliği oluşturulması ve sanayinin ihtiyaç duyduğu bilgi ve teknolojinin üniversitemizde üretilmesi amacını güden Mersin Teknoloji Transfer Ofisimiz, bu programın biraz daha küçük bir parçası olan, hatta bir alt programı da denilebilecek olan ‘Kuruluş Aşamasındaki Teknoloji Transfer Ofislerine’ yönelik desteklerden 2015 yılı başlarında faydalanmaya başlamıştır."
Projenin en büyük destekçilerinden biri olan Mersin Ticaret ve Sanayi Odası'nın Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut, sanayi-üniversite ilişkisinin önemine vurgu yaparak; "Sanayimizin geleneksel üretim yapan, finans sorunu olan küçük ölçekli firmalara dayanması, akademi dünyamızın ise ekonomiye entegre olmayı etik bir sorun, bir ayıp olarak görmesi uzun yıllar bu ilişkinin ilerlemesine engel oldu. Ancak, sanayimizin gelişerek geldiği bu noktada artık tıkanması, gereken sıçramayı ancak Ar-Ge ile yapabileceğini anlaması, öte yandan akademisyenlerin de dünyayı tanıdıkça, gelişmiş dünya ekonomilerinin ve gelişmiş ülkelerin ekonomilerinin üniversitelerle iş birliği içinde olduğunu görmeleri yeni çağın akademisyenleri için ekonomiye entegre olmanın bir ayıp olmaktan çıkması, bu ilişkinin artık başlaması anlamında önemli gelişmelerdir. Üniversite-Sanayi iş birliğini uygulamaya sokacak bir projenin ve yeni bir oluşumun açılışında bulunmaktan heyecan duyuyorum. Mersin Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi’nin artık TÜBİTAK desteğini de alarak kurumsallaşmaya doğru gitmesi ve artık bu ilişkinin her iki tarafını da izleyecek, destek verecek bir kurumsal yapının olması, geçmişte eksik kalan kısmı tamamlayacak önemli bir adımdır" dedi.