MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

Mersin, Lojistik Zirvesine hazırlanıyor 01.10.2021 tarihinde yayınlandı

CHP Grup Başkan Vekili Engin Özkoç ve Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’nı (MTSO) ziyaret ederek lojistik firma temsilcileriyle bir araya geldi. Lojistik sektörünün sorunlarını tespit etmek adına yaklaşık 2,5 saat süren görüşmede notlar alan CHP heyeti, 6 Ekim’de Mersin’de düzenlemeyi planladıkları Lojistik Zirvesi’nin yol haritasını belirledi. 


Mersin, Lojistik Zirvesine hazırlanıyor

Lojistik kenti Mersin’de 6 Ekim’de düzenlemeyi planladıkları Lojistik Zirvesi öncesi CHP Grup Başkan Vekili Engin Özkoç ve Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak, Mersinli lojistikçilerle bir araya geldi. MTSO ev sahipliğinde düzenlenen toplantıya MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, Yönetim Kurulu Üyeleri İsa Çani ve Murat İlça, Meclis Katip Üyesi O. Kemal Yüksel, MTSO İlgili Komitelerin Meclis Üyeleri, Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) Genel Başkan Yardımcıları Rıdvan Arıç ve Muhuttin Ocak ile UND Üyeleri, Mersin Nakliyeciler Derneği Başkanı Mehmet Bozkurt ile Dernek Üyeleri katıldı. Toplantıda söz alan MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, lojistiğin Mersin için önemli sektörler arasında yer aldığını belirtti. “Parti programında lojistiği en üst sıralara koymayı düşündüğünüz, bu tespiti yaptığınız ve bizlerle bir arada olduğunuz için teşekkür ediyorum” diye başladığı sözlerini Kızıltan şöyle sürdürdü: 
“Bugün arkadaşlarımla düzenleyeceğiniz etkinliğin siyasi değil tamamen sektöre yönelik, Mersin ve Türkiye’nin sektör adına çözüm bekleyen sorunlarına destek olması adına düzenleneceğini konuştuk. Ana muhalefet partisi olarak destek vereceğinizi konuştuk. Ana muhalefet partisinin de sektörlerin, şehirlerin sorunlarını çözüp hem iktidarın daha iyi çalışmasını sağlayacak hem de çözümleri hızlandıracak bir organ olduğuna inanıyoruz. Biz Mersin’in lojistikte dünya çapında bir yerde olduğunu biliyoruz ama daha ileri gitmesini arzuluyoruz. Kentin lojistik imkanlarının en üst düzeye çıkartılması gerektiğini düşünüyoruz.”

Toprak: “Sorunlarınızı anlatın Türkiye gündemine taşıyalım”
Toplantıda Erdoğan Toprak lojistik sektörünün öneminin farkında olduklarını belirterek, düzenlenecek toplantıda Türk bayrağı ve Atatürk resmi dışında hiçbir siyasi amblem görmenin mümkün olmayacağını belirtti. “Türkiye’nin en büyük sorunlarından birisinin lojistik olduğunun farkındayız ve çözmeye çalışıyoruz” diyen Toprak, “Bugün muhalefetteyiz ama iktidara adayız. Bu nedenle hazırlıklarımızı belirli kesimlerle temas kurarak yapmaya çalışıyoruz.  Hedef, iktidara geldiğimizde sizin sorunlarınıza hazırlıklı olmak. Parti programımıza çözüm önerileriyle birlikte yazmak. Siz gelin davanızı en iyi şekilde anlatın biz de Türkiye gündemine taşıyalım mevcut iktidar da ders çıkarıp çözüm önerilerini size sunsun. Bu toplantının böyle de bir faydası olacak” ifadelerini kullandı. 

Özkoç: “Siyaseti doğru yönlendirecek en önemli merci iş insanları”
CHP Grup Başkan Vekili Engin Özkoç dünyadaki tüm sorunların çözümünün adresi olarak siyaseti gösterdi. “Sizler bir siyasi parti temsilcisi olmayabilirsiniz ama siyaseti doğru yönlendirecek en önemli mercisiniz” diyen Özkoç, “Bugün yapacağımız görüşme, lojistik zirvesinin şeklini belirleyecek. Toplantının verimi sizlerin katkılarıyla, destekleriyle artacak. Türkiye’de herkesin haberinin olmasını sağlayacağız ve TBMM’de de konunun tarafsız olarak tartışılmasını talep edeceğiz” dedi. 
Görüşme lojistik sektörünün sorunları ve çözüm önerilerinin sunulması, Mersin’in lojistik alanında beklediği yatırımların detayları hakkında bilgi verilmesiyle sona erdi. 


 



Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER