MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

Mersin iş dünyası, vekil adaylarına taleplerini anlatmaya devam ediyor 10.05.2023 tarihinde yayınlandı

Deva Partisi’nden CHP Mersin Milletvekili Adayı Mehmet Emin Ekmen, ekibiyle birlikte Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’nda (MTSO) iş insanlarıyla buluştu. MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan ve Meclis Başkanı Hamit İzol evsahipliğinde gerçekleşen toplantıya MTSO Yönetim Kurulu, Meclis ve Meslek Komitesi üyeleri katıldı. 


Mersin iş dünyası, vekil adaylarına taleplerini anlatmaya devam ediyor

Toplantının açılış konuşmasını yapan MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, seçilmeleri durumunda iş dünyasının beklentilerini aktardı. Mersin’in imkanları ve bekleyen projeleri hakkında bilgi veren Kızıltan, el birliğiyle çalışılması halinde Mersin’in bir dünya kenti haline gelebileceğini söyledi. Mersin’in en büyük sorunu yarım kalan ya da yavaş ilerleyen projelerde olduğu kadar yeterli sanayi arazisi üretememe noktasında da yaşadığına dikkat çeken Kızıltan, bu nedenle üretilebilen az sayıdaki arazide katmadeğerli üretim yapan firmalara yer verilmesi gerektiğini söyledi. Mersin’de Hi-Tech OSB’lerin kurulmasına çaba gösterilmesi gerektiğini vurgulayan Kızıltan, “Kentin her santimetrekaresini birlikte planlamalıyız. Belediyeler, Odalar, Sivil Toplum Kuruluşları, siyasetçiler biraraya gelip kenti birlikte planlamalıyız ve bir yatırımcı geldiğinde hangi bölgede hangi yatırımı yapacağına bu harita üzerinden karar verebilmeli” ifadelerini kullandı. 
Meclis Başkanı Hamit İzol birlik ve beraberlik çağrısı yaparak seçimler sonrasında 13 milletvekilinin parti gözetmeden kent sorunları için bir araya gelmesini beklediklerini vurguladı. Kent sorunlarının çözümü için muhalefet, iktidar ayrımı gözetilmeden birlikte hareket edilmesini beklediklerine değinen İzol, geçmişte yaşanan yanlışların tekrarlanmasını istemediklerini belirtti. Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Özdamar ise görüşmede Oda yapısı hakkında bilgi verip Mersin’deki sektörlerin sorunlarının çözümü için birlikte hareket etmek istediklerini söyledi.

Ekmen: “Mersin dünyanın 10 lojistik merkezinden biri olabilir”
Mersin’le ilgili partisinin önümüzdeki süreç planlarını anlatması sonrası Mehmet Emin Ekmen, önceliğin bekleyen Ana Konteyner Limanı yatırımına verilmesi gerektiğini vurguladı. 
“Ana Konteyner Limanı bana göre Mersin’in bir numarada yer alması gereken talebi olmalı” diyen Ekmen,  sözlerini, “Ancak bu, tek başına olacak bir konu değil. Bölgesel havalimanı, otoyol bağlantıları, hızlı trenle bir araya gelince Mersin, dünyanın lojistikteki 10 merkezinden biri olabilir” diye sürdürdü.
Turizmden lojistiğe, tarımdan eğitime kadar birçok alanda düşündükleri yatırımları anlatan Ekmen, “Burası ayrıca büyük bir film platosuna dönebilir. Sanat yatırımları buranın değerini artırır. Sanat açısından marka ürünler ürettiğinde çok daha yüksek değerlere kavuşur” ifadelerini kullandı. 
Görüşme soru cevap bölümüyle son buldu. 
 



Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER