MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

Mersin iş dünyası ana konteyner limanında ısrarcı 16.06.2022 tarihinde yayınlandı

Mersin iş dünyası, kalkınma planlarında yer alan Doğu Akdeniz Ana Konteyner Limanı Projesi’nin Mersin'de yapılması taleplerini kamuoyuna bir kez daha duyurmak için bir araya geldi. Kızıltan düzenlenen toplantıda, “Devlet söz verdi ve sözünü yerine getirecektir” dedi. 


Mersin iş dünyası ana konteyner limanında ısrarcı

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, Mersin Sanayici ve İş İnsanları Derneği (MESİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Engin ve Dernek Yönetimi tarafından Doğu Akdeniz Ana Konteyner Limanı Projesi’nin Mersin’de yapılması talebini kamuoyu ile paylaşmak adına düzenlediği basın toplantısına katılarak destek verdi. 
Ana konteyner limanının Mersin ve bölge için hayati önem taşıdığına dikkat çeken Ayhan Kızıltan, “Mersin adının Doğu Akdeniz'e çevrildiği günden beri bütün uğraşımız adının yeniden Mersin olması ve konumunun da daha önceden belirlendiği gibi Mersin olmasıdır. Bütün altyapı hazır. Altyapı derken sadece arazi olarak söylemiyorum. Liman için ne gerekir? Büyük bir gümrük müşavirliği altyapısı, bilgisi, birikimi, deneyimi gerekir. Mersin'de müthiş bir gümrük müşavirliği birikimi var. Mersin'de 4 üniversitemiz var. Bunlarda lojistikle ilgili bölümlerimiz var. Mersin dış ticaret kenti, lojistik kenti, tarım kenti. Mersin'deki bilgi birikiminden ve ekonomik altyapıdan dolayı taşımacılık hızlı ve ekonomik şekilde yapılıyor. Eğer biz bu bölgeyi sadece Mersin Limanı ile idare etmeye kalkarsak çok büyük hata ederiz. Dünyadaki konteyner trafiğinde Doğu Akdeniz'in payı yüzde 60'tır. Bizim bu yüzde 60'ın hemen hemen tamamını değerlendirmemiz lazım. Onun için de ana konteyner limanının Mersin'de yapılması gerekir” dedi. Mersin'e denizyoluyla gelen yüklerin karayoluyla dünyanın dört bir yanına dağıldığını ifade eden Kızıltan, şu an Mersin Limanı’nın 2 milyon TEU düzeyinde kapasitesi olduğunu, ana konteyner limanının yapılmasıyla 12 milyon TEU'ya çıkacağını kaydetti. Kızıltan, projenin Mersin'e yapılması için Ankara'da da girişimlerde bulunduklarını, Cumhurbaşkanı Fuat Oktay'ın "Liman Mersin'e yapılacak" diye söz verdiğini ifade etti. Kızıltan, "Devlet söz verdi ve sözünü yerine getirecektir. Biz buna inanıyoruz. Ana konteyner limanı Mersin'de yapılacaktır. Adana, Konya, Karaman, Gaziantep, Kayseri, Maraş daha fazla üretecek, daha fazla kazanacaktır" ifadelerini kullandı.
Toplantı sonunda limanın yapılması planlanan alanda incelemelerde bulunuldu. 
 


Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER