MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

Mersin, firmalarına sahip çıkıyor  07.09.2022 tarihinde yayınlandı

Mersin’deki yatırımlardan Mersinli firmaların daha çok pay almasına zemin hazırlayacak Dijital Tedarik Havuzu Tanıtım Toplantısı gerçekleştirildi. Mersin Tarsus Tarımsal Ürün İşleme İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nin (TÜİOSB) alt yapı ve üretimlerindeki tüm mal ve hizmet alımlarında Mersin’e öncelik vermek üzere oluşturulan Dijital Tedarik Havuzu ile Mersin’in zenginliğinin Mersin’de kalması, Mersinli firmaların ve kent halkının bu refahtan daha fazla yararlanması hedefleniyor. 


Mersin, firmalarına sahip çıkıyor 

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) evsahipliği, TÜİOSB; Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odası, TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası Mersin Şubesi işbirliğinde Dijital Tedarik Havuzu Tanıtım Toplantısı düzenlendi. Elektrik sektör temsilcilerine yönelik düzenlenen ilk toplantının ardından tanıtımlar yatırım için ihtiyaç olacak yağmur suyu drenajı, su boru hattı şebekesi, internet hatları, telekomünikasyon altyapısı gibi birçok başlıkta devam edecek. Sisteme göre bölgenin altyapısı sırasında ihtiyaç duyulacak mal ve hizmet alımlarının Mersinli firmalardan temini planlanıyor. www.tuiosb.org.tr adresi üzerinden dijital havuza kayıt yaptıracak firmalar Tedarikçi Değerlendirme Programı’na katılarak TÜİOSB onaylı Tedarikçiler Listesi’ne girebilecek. Ardından bölgenin altyapı ve üstyapı yatırımları yanında fabrikalarını kuracak yatırımcılar da tüm mal ve hizmet alımlarını bu onaylanan tedarikçilerden yapabilecek. Bu havuzda yer alan firmalar talep edilen mal ve hizmetler için Dijital Tedarik Havuzu üzerinden reklam ve tekliflerini verip talep edilen ihalelere katılabilecek. 
MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, Meclis Başkanı Hamit İzol, TÜİOSB Yönetim Kurulu Başkanı Gül Akyürek Balta, Elektrik Mühendisleri Odası Mersin Şubesi Başkanı Uğur Tülay, Dijital Dönüşüm Merkezi Kurucu Üyeleri Serkan Karakaya, Bilgehan Üstündağ, Akgün Atasakun, Murat Sabah, Mahmut Açıkalın ve Aytaç Keskin’in de katıldığı toplantıda çalışmanın detayları paylaşıldı. 

Kızıltan: “Mersin’in imkanlarından Mersinli firmalar yararlansın”
Konuşmasına daha önce hayata geçirilen Esnaf Seninle Projesi’ni hatırlatarak başlayan MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, Mersinli işletmelerin iş hacmini artıracak her türlü projeye desteğe hazır olduklarını söyledi. “Bu toplantının özelliği Mersin’de yapılan yatırımlara Mersinli iş insanlarının, sanayicilerin iş yapması isteği. Mersin’in imkanlarının kent içinde kalması, kentin ekonomisinin güçlenip refahının artırılması” diyen Kızıltan, bu nedenle çok önem verdiklerini vurguladı. “MTSO olarak biz de Mersin’deki yatırımlardan Mersinli firmalarımızın daha çok pay alması isteğiyle destek olduk” diyen Kızıltan, kentteki gelişimin gözle görülür şekilde arttığını, yapılan OSB yatırımları, liman ve havayolu yatırımı gibi yatırımlarla bu gelişimin hızla artmaya devam edeceğini söyledi. Kızıltan sözlerini, “Bu yatırımlar yapılırken Mersinli firmalarımızın daha fazla pay alabilmesi önemli. Tüm yatırımlar tamamlandığında Mersin’i tutabilene aşk olsun” diyerek tamamladı.

Tülay: “Meslektaşlarımıza önemli fırsatlar sunacak”
TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası Mersin Şubesi Başkanı Uğur Tülay da projeden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Dünyanın değiştiğini ve bu dijital dünya içinde kalabilen sektörlerin varlığını sürdürebileceğini kaydeden Tülay, “Hem tedarikçi arkadaşların hem de meslektaşlarımızın bu havuza dahil olarak çok farklı bir yapıda iş geliştirme modeli sağlayacağını düşünüyorum” ifadelerini kullandı. 

Akyürek Balta: “Mersin’in kalkınması hedefiyle yola çıktık”
Dijital Dönüşüm Merkezi’ni kente kazandırmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren TÜİOB Yönetim Kurulu Başkanı Gül Akyürek Balta ise öncelikle Mersin’in kalkınması hedefiyle yola çıktıklarını söyledi. TÜİOSB’de gelinen son nokta hakkında bilgi paylaşan Akyürek Balta ardından kent ekonomisinin bu zenginlikten daha fazla nasıl yararlanabileceğine dair geliştirilen projenin detaylarını aktardı. 



Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER