MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

Mersin, deprem sonrası oluşan göçü yönetmek adına bir araya geldi  15.02.2023 tarihinde yayınlandı

Depremin ardından aldığı yoğun göç nedeniyle yaşanan afetten etkilenen 11’inci il olarak Mersin’in gösterilmesi istendi. Gerek yoğun göçün gerekse Mersin’in ilgili bölgelerle yoğun iş ilişkileri bulunmasının getirdiği sıkıntıları hatırlatan kent dinamikleri, deprem bölgelerine sağlanan ekonomik desteklerden Mersin’in de faydalanmasını istedi. Konuyla ilgili düzenlenen toplantıda kentin, misafirleri için seferber olduğunun altı çizilerek sınırlı kaynakların etkin bir koordinasyonla tüm ihtiyaç sahiplerine ulaştırılabileceği belirtildi.


Mersin, deprem sonrası oluşan göçü yönetmek adına bir araya geldi 

Merkez üssü Kahramanmaraş olup 10 ili etkisi altına alan iki büyük deprem sonrası depremzedelerin barınma ihtiyacını giderme konusunda coğrafi yakınlığı nedeniyle öne çıkan il Mersin oldu. Bugüne kadar 300 binin üzerinde depremzedeye ev sahipliği yapan Mersin, devam eden göçü sağlıklı şekilde yönetebilmek adına Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) öncülüğünde bir araya geldi. Meslek odaları ve dernek temsilcileri MTSO’da düzenlenen toplantıya katılarak göçün sağlıklı yönetilebilmesi adına neler yapılabileceği konusundaki fikirlerini paylaştı. Toplantıda kente gelen misafirlerin ihtiyaçlarının karşılanmasında koordinasyona duyulan ihtiyaç vurgulandı. En kısa sürede geniş katılımlı bir çalıştay düzenlenerek yapılması gerekenlerin planlanarak güçlü koordinasyonla daha hızlı yol alınması hedeflendi. 

Toplantıda söz alan MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, “Mersin şu anda 300 binin üzerinde depremzedeyi barındırıyor. Bu sayı önümüzdeki süreçte daha da artacak. Tabii ki her kentin belli bir gücü var. Sayı arttıkça misafirlerin barınma ve beslenme kaliteleri de düşüyor. Kentimizi ayakta tutmak için ihtiyaçlarımızı belirleyip geleceğimizi birlikte planlamalıyız. Mersin’in depremle oluşan geleceğinin nasıl şekilleneceğini belirleyip, vereceğimiz fikirlerle bizi yönetenleri yönlendirmeliyiz” dedi. 

Toplantıda, aldığı yoğun göç ve göçle gelen nüfusun önemli bir kısmının kalıcı olacağına değinilerek, depremden etkilenen 11’inci il olarak Mersin’in gösterilmesi gerektiği ifade edildi. Deprem bölgesine sağlanan ekonomik desteklerden Mersin’in de faydalanmasının sağlanması gerektiği vurgulandı.
 



Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER