MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

Mersin’de artık Yüksek Teknolojili OSB kurulmalı 13.06.2023 tarihinde yayınlandı

MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, hedefinin Mersin’de yüksek teknoloji yatırımlarına yönelik bir OSB kurulması olduğunu söyledi. Mersin Hi-Tech Endüstri Bölgesi kurulması için Oda bünyesinde çalışma başlattıklarını bildiren Kızıltan, projenin olgunlaşması sonrası konunun paydaşlarıyla bir araya gelip son şekli birlikte vereceklerini söyledi. 


Mersin’de artık Yüksek Teknolojili OSB kurulmalı

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan ve Meclis Başkanı Hamit İzol başkanlığındaki MTSO Heyeti, Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi yönetimine hayırlı olsun ziyareti sonrası Model Fabrikaya geçti. Model Fabrika A.Ş Yönetim Kurulu Üyesi ve MTSO Meclis Üyesi Cenk Cenkcimenoğlu, çalışmalar hakkında MTSO Yönetim Kurulu ve Meclis Divan Üyelerini bilgilendirdi. Önümüzdeki süreçte 3 konuya yoğunlaşacaklarını bildiren Cenkcimenoğlu, “Hem sanayicimizin talep ettiği eğitimlere ağırlık vereceğiz hem burayı ar-ge yapacak bir merkez haline getireceğiz, hem de bir proje merkezi olacağız” dedi. Model Fabrika’nın bir kuluçka merkezi olarak düşünülebileceğini de kaydeden Cenkcimenoğlu, teknoparktan farklı olarak burada yapılan ar-ge çalışması sonrasında ürünün prototipini üretme imkanı da sunacaklarını belirtti. Cenkcimenoğlu öncelikli sektörlerin ise savunma sanayi, geri dönüşüm ve sağlık olacağını dile getirerek, “Aynı zamanda sanayicilerimizle birlikte olmamız nedeniyle iyi ar-ge fikirleriyle melek yatırımcıları da bir araya getirebileceğiz” diye konuştu. 

Kızıltan: “Mersin sanayide büyük yol kat etti”
Mersin’in sanayi geçmişinin çok eskilere dayandığını hatırlatan MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, yıllar içinde bu alanda büyük yol alındığını söyledi. “Güçlenen sanayimizin ihtiyaçlarına paralel biz de Oda olarak ayrı bir Sanayi Odası gibi hizmet vermek adına sanayi servisimizi güçlendirdik” diyen Kızıltan, Oda olarak bu alanda verdikleri hizmetleri anlattı. Hedefinin ise Mersin’de yüksek teknoloji yatırımlarına yönelik bir OSB kurulması olduğunu dile getiren Kızıltan, bunun için de birlikte çalışılmasının önemini vurguladı. 

Tekli: “Mersin’de savunma sanayi yatırımları artabilir”
Son dönemlerde özellikle Model Fabrika içerisinde kurulan SAHA İstanbul ile birlikte savunma sanayine yönelik önemli çalışmalar yaptıklarını kaydeden MTOSB Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Tekli, bu sektöre yönelen firma sayısının 20’ye ulaştığını söyledi. Dışarıdan hizmet vermek yerine silah üreten büyük fabrika yatırımlarını bölgeye çekebileceklerine değinen Tekli, bunun için yan sanayini güçlendirmek gerektiğine işaret etti. 

İzol: “Kentin tanıtımı da önemli”
Şehrin canlanması için sanayisinin, ihracatının, ticaretinin mutlaka güçlenmesi gerektiğini belirten MTSO Meclis Başkanı Hamit İzol ise, “Ancak bunların yanında kentin tanıtımı da çok önemli. Marka bir kente dönüşmemiz, tanınırlığımızın artması her türlü yatırımı çekmemize de katkı sunacaktır” değerlendirmesini yaptı. 



Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER