MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

Mersin, Arap ülkeleriyle ticareti geliştirmek adına çalışmalarını sürdürüyor 14.09.2021 tarihinde yayınlandı

TÜRAP Genel Başkanı Sabuhi Attar, MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan’a Mersin’in Arap ülkeleriyle ticaretini artırabilmesi adına işbirliği çağrısında bulundu. Önümüzdeki süreçte gerçekleştirilebilecek ortak projelerin ön görüşmesi gerçekleştirildi. 


Mersin, Arap ülkeleriyle ticareti geliştirmek adına çalışmalarını sürdürüyor

Türk Arap Ülkeleri İşbirliği Derneği (TÜRAP) Genel Başkanı Sabuhi Attar, Genel Başkan Yardımcısı Sedat Kutlu ve Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Servet Çamurdaş ile birlikte Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan’ı ziyaret etti. İstanbul’da düzenlenen bir dizi fuar etkinliği sonrasında üzerinde çalıştıkları yeni organizasyonların detayları hakkında Başkan Kızıltan’ı bilgilendiren Attar, ortak projeler geliştirmek adına işbirliği çağrısında bulundu. Özellikle sektörel etkinliklere ve stant katılımlı B2B’lere verdikleri öneme değinen Attar, Ocak ayında düzenlemeyi planladıkları organizasyonun detaylarını paylaştı. “Tecrübelerimiz bize ticaretin bu tür samimi etkinliklerle, iş insanlarının ürünlerini birbirine tanıtabileceği organizasyonlarla daha hızlı gelişebileceğini gösterdi” diyen Attar, planlı şekilde Arap ülkelerini ziyaret ederek ilişkilerini güçlendirmeyi sürdürdüklerini söyledi. Attar, “Sahada daha etkin olabilmemiz, gücümüzü artırmamız için sizlerin desteği çok önemli” diye konuştu. 
Arap iş insanlarının ticaretteki gücünün yadsınamayacağını vurgulayan TÜRAP Genel Başkan Yardımcısı Sedat Kutlu da resmi diyalgolardan ziyarete samimi organizasyonların daha çok ilgi çektiğini söyledi. Bu nedenle fuar tarzı organizasyonlara yoğunlaştıklarını kaydeden Kutlu, öncelikli olarak üzerinde yoğunlaşılabilecek ülkeler olarak Mersin ekonomisi için de önem taşıyan Mısır ve Umman’ı işaret etti. 

Kızıltan: “Kavga ve çekişmeyi bırakıp bölgeyi ayağa kaldırmalıyız”
Arap ülkeleriyle ticaretin geliştirilmesinin bölge adına önemine değinen MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan ise, “Daha önce de defalarca belirttiğim gibi kavga, savaş ve çekişmenin bırakılıp artık bölgenin ayağa kaldırılması için elbirliği ile çalışmalıyız. Bunu da başaracak olan bizleriz. Yani iş dünyası. Bizler hem ticaret, hem sanayicilik yaparız hem de en iyi diplomasiyi sürdürürüz. Siyasetçileri biz yönlendirmeliyiz. Siyasetçiler bizim çalışmalarımıza bakarak çalışmalarına yön çizmeli. Bunu sağlamak için de ilk adımımız iş dünyasını yakınlaştırmak olmalı” ifadelerini kullandı. 
Ülke programları gerçekleştirilebileceğini, ortak projeler düzenlenebileceğini dile getiren Kızıltan, “Mısır, bölgede lider önemli ülkelerden birisi. Siz de biz de Mısır’daki samimi diyaloglarımızı kullanarak iş dünyası arasındaki dostluğun pekişmesine katkı sunabiliriz” dedi. 



Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER