MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

Merkezi Sicil Kayıt Sistemi 04.11.2014 tarihinde yayınlandı

MERSİS - Merkezi Sicil Kayıt Sistemi Kamuoyuna Tanıtıldı. Ticaret sicili işlemlerinin elektronik ortamda gerçekleştirilmesini sağlayan Merkezi Sicil Kayıt Sistemi (MERSİS), Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli'nin de katıldığı toplantıda tanıtıldı.


MERSİS ile Türkiye’deki ticaretin en kolay, en hızlı ve en güvenli şekilde yapıldığı bir ülke haline getirme yolunda önemli bir adım olduğunu söyleyen Bakan Canikli; “MERSİS sistemi, ticaret sicili işlemlerinin elektronik ortamda yürütüldüğü ve kaydedildiği, ticaret sicili kayıtları ile tescil ve ilan edilmesi gereken içeriklerin düzenli olarak depolandığı, aynı zamanda da elektronik ortamda sunulduğu bir sistemdir.

E-Devlet sisteminin önemli bir parçası olan MERSİS sisteminde; sistem üzerinden şirket kurulumu yapılabilecek, sicil işlemleri online yapılabilecek, kayıp çalıntı kimlikle şirket kurulamayacak, anlık verilerle analiz ve raporlama yapılabilecek ve bu analizlerle etkin kamu politikaları oluşturulabilecek.

Şu anda 238 adet Ticaret Sicili Müdürlüğünün tamamında MERSİS üzerinden hizmet verilebiliyor. Bugüne kadar toplam 402 bin 456 işlem gerçekleştirildi, MERSİS’e kayıtlı kullanıcı sayısı ise 221 bin 258’e ulaştı” dedi.

Bakan Canikli projenin geliştirilmesinde destekleri olan Mersin Ticaret ve Sanayi Odası'na teşekkür etti.

Temelleri 2006 yılında atılan MERSİS Projesi pilot çalışmaları 2008 yılından bu yana Mersin Ticaret ve Sanayi Odası bünyesinde bulunan Mersin Ticaret Sicil Müdürlüğü'nde yürütülmektedir. Projenin geliştirilmesiyle birlikte bütün işlemler 2010 yılından bu yana MERSİS Sistemi üzerinden yürütülmektedir. Odamızın üstlendiği bu görevi başarı ile yürütmesinden ve süreç içinde verilen destekten dolayı Bakan Canikli tarafından MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut ile Mersin Ticaret Sicil Müdürü Halis Çakır'a birer plaket verildi.


 

Konuyla ilgli linkler:

------------

[gallery title="Foto Galeri" width="250" height="180" columns="3"]
[gallery_item title="A1" src='https://lh4.googleusercontent.com/-uQFYZ5N7w0I/VFsubq8uKXI/AAAAAAAATqs/FM1CIbsPC8w/s288/20141105_102816.jpg'] AAA [/gallery_item]
[gallery_item title="B1" src='https://lh6.googleusercontent.com/-D-k0fLgt9sk/VFsublSoJwI/AAAAAAAATq0/O992ynh_fiA/s288/mersis-foto-3.jpg'] BBB [/gallery_item]
[gallery_item title="C1" src='http://www.mtso.org.tr/j3t/images/logo-mtso-text-short.png'] CCC [/gallery_item]
[/gallery]


Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER