MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

‘KOSGEB Yeşil Sanayi Destek Programı Bilgilendirme Toplantısı’ düzenlendi 09.08.2024 tarihinde yayınlandı

Sanayide temiz ve döngüsel ekonominin teşvik edilmesi amacıyla "KOSGEB Sanayide Temiz ve Döngüsel Ekonomi Proje Teklif Çağrısı" yayınlandı. Teklif çağrısı kapsamında belirtilen sektörde faaliyet gösteren küçük ve orta ölçekli işletmelerin enerji, su ve hammadde verimliliği, atıkların geri dönüşümü, endüstriyel simbiyoz ve döngüsel ekonomi projelerine toplam 4 milyon TL destek verilecek. 


‘KOSGEB Yeşil Sanayi Destek Programı Bilgilendirme Toplantısı’ düzenlendi

Avrupa İşletmeler Ağı Projesi kapsamında Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) ile KOSGEB Mersin İl Müdürlüğü işbirliğinde "KOSGEB Yeşil Sanayi Destek Programı Bilgilendirme Toplantısı" düzenlendi. MTSO Yönetim Kurulu Üyesi Gökben Gökbulut’un da katıldığı toplantıda KOSGEB Mersin İl Müdürü Danyal Peker, katılımcıları programın detayları hakkında bilgilendirdi. Projenin iki ayağı bulunduğunu dile getiren Peker, bunlardan ilkini ‘Sanayi KOBİ’lerinin Güneş Enerjisi Yatırımlarının Desteklenmesi Çağrısı’, ikincisini ise ‘Sanayide Temiz ve Döngüsel Ekonomi Proje Teklif Çağrısı’ olarak açıkladı. İlk çağrının geri ödemeli, sıfır faizli, 14 milyon lira üst limitli bir çağrı olduğunu kaydeden Peker, bu çağrıdaki destek oranının ise yüzde 60 olduğunu bildirdi. Üst limiti 4 milyon lira, destek oranı yüzde 70 olan ikinci çağrının da geri ödemeli olduğuna değinen Peker, bu çağrıda desteğin personel alımına, makine, teçhizat, yazılım hizmet alım giderlerine verildiğini ifade etti. Desteğin küçük ve orta ölçekli sanayi KOBİ’lerine verildiğini, mikro ölçekli işletmeleri kapsamadığını belirten Peker, destek için findeks kredi notu endeksine göre çok riskli olmayan, başvuru tarihinden en az iki yıl önce kurulmuş, en az 20 TEP veya eşdeğeri kilowatt enerji tüketimine sahip firmaların başvurabileceğini söyledi.  
Proje sonunda işletmelerin her birim üretilen mal veya hizmet için tüketilen elektrik, su ve geri dönüştürülmeyen atık miktarlarının yüzde 10 azaltılmasının hedeflendiğini aktaran Peker, verimlilik sağlayacak yatırımlara odaklanılması gerektiğini vurguladı. 
Bugüne kadar verilen destekler üzerinden gösterdiği örnekler üzerinden konuyu detaylandıran Peker, ardından katılımcıların merak ettiği soruları yanıtladı. 



Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER