MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

Kızıltan: “İstanbul sanayisine çıkarma yapmalıyız” 13.06.2023 tarihinde yayınlandı

Mersin’de sanayinin her geçen gün geliştiğine dikkat çeken MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, Mersin merkezde 5. organize sanayi bölgesi hazırlıklarının devam ettiğini hatırlattı. Mersin’de sanayi arazisi üretmenin zorluğuna değinerek üretilen arazilere de katma değerli üretim yapan firmaların çekilmesinin önemini vurgulayan Kızıltan, MTOSB Yönetimiyle birlikte önümüzdeki süreçte İstanbullu sanayicilerle teması artırmak gerektiğini söyledi. 


Kızıltan: “İstanbul sanayisine çıkarma yapmalıyız”

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan ve Meclis Başkanı Hamit İzol başkanlığındaki MTSO Yönetim Kurulu ile Divan Üyeleri güven tazeleyen Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi (MTOSB) Yönetimine hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. MTOSB Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Tekli ve kurul üyeleriyle bir araya gelen MTSO Heyeti, takdim ettikleri çiçekle birlikte yeni dönem için başarı dileklerini sundu. 
Ziyarette, “Öncelikle sizleri kutluyorum” diye sözlerine başlayan MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan şunları söyledi: 
“OSB kurulduğu günden bu yana çok başarılı bir süreç takip etti. Bundan sonrasında da yeni araziler üretip ihtisas sanayiler kurmamız gerekiyor. Mersin’de sanayi arazisi üretmek zor. Zor üretilen arazilere de nitelikli, katma değer üreten, ileri teknoloji ile çalışan firmaları getirmeliyiz. Zaten o tür firmaların da yatırım için arayış içinde olduğunu biliyoruz. Elimizde böyle bir fırsat var bunu değerlendirmek için de yeni araziler oluşturmalıyız.” 
Kendisinin İstanbul Sanayi Odası Meclisine konuk olarak Mersin’in imkanlarını anlattığını hatırlatan Başkan Kızıltan, “Bundan sonra MTOSB Yönetim Kurulu Başkanımız Sabri Tekli ile birlikte İstanbul sanayisine çıkarma yapmalı, yatırımları kentimize çekerek Marmara’yı da rahatlatmalıyız” ifadelerini kullandı. 

İzol: “Başkan ve yönetimini kutluyorum”
OSB’nin kent içinde önemli bir yeri bulunduğunu kaydeden MTSO Meclis Başkanı Hamit İzol ise “OSB’nin şehrimizin ekonomisi, vizyonu için önemi büyük. Bugün Sabri Tekli’nin çalışkanlığı ve ekibiyle uyumlu çalışmasıyla OSB sayımız 5-6’ya gidiyor. Sırada bekleyen yatırımlar var. Gerek burada gösterdikleri başarı gerekse OSB Üst Kuruluşu’na (OSBÜK) seçilmeleri nedeniyle kendilerini kutluyorum. Mersin’i çok güçlü temsil edeceklerine inanıyorum” dedi.

Tekli: “Ulaşım sorunu çözümü için desteğinize ihtiyaç var”
İyi bir seçimi tamamladıklarını belirten MTOSB Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Tekli, 4 OSB’nin tamamlandığını beşinciye doğru ilerlediklerini söyledi. “Lokomotifimiz her zaman MTSO oldu” diyen Tekli, “Bundan sonrasında da sizin desteğine ihtiyacımız var” dedi. Özellikle yol sorununun vakit kaybedilmeden çözülmesi gerektiğine dikkat çeken Tekli, “Örneğin önümüzdeki süreçte yatırım yapacak bir beyaz eşya fabrikası 14 bin kişiye istihdam sağlayacak. Trafik nedeniyle servisleri dahi nasıl organize edeceğimizi düşünür olduk. Ulaşım sorununun çözümü için hep birlikte çalışmalıyız” ifadelerini kullandı. 



Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER