MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

Kızıltan: “Depremzedelerin geleceği vakit kaybedilmeden planlanmalı” 20.02.2023 tarihinde yayınlandı

MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, Türkiye’nin yaşanan depremle birlikte büyük bir felaket atlattığını ancak yaraların sarılabilmesi için bundan sonrasında vakit kaybedilmeden depremzedelerin geleceğinin planlanmaya başlanması gerektiğini söyledi. 


Kızıltan: “Depremzedelerin geleceği vakit kaybedilmeden planlanmalı”

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, Kahramanmaraş merkezli iki büyük deprem sonrası ilk günden itibaren MTSO Meslek Komitelerinin fedakarca işbirliği içinde destek çalışmalarını sürdürdüğünü söyledi. Lokanta Kafeterya ve Pastane Komitesinin sıcak yemek pişirip Kızkalesi tarafında kalan depremzede misafirlere gönderdiğini anlatan Kızıltan, “Bakliyat sektörümüz deprem bölgesine TIR’larca bakliyat gönderdi. Eğitimcilerimiz özel eğitim kurumlarında 4 ay ücretsiz eğitim vereceklerini açıkladı. Tekstil ve konfeksiyoncularımız giysi temininde destek oldu. Lojistik ve nakliyecilerimiz yüzlerce TIR ve otobüsle deprem bölgelerine erzak taşıyıp oradaki depremzedeleri buralara getirdi. MTSO üyeleri el ele birlikte büyük bir organizasyonla bölgeye destek oldu ve bu destekleri sürdürüyor” diye konuştu. 
Mersin’in çok sayıda depremzede yurttaşa evsahipliği yaptığını da hatırlatan Kızıltan, “Mersin bu büyük göçte herkesi bağrına bastı. Kimseyi aç, açıkta bırakmadı. Ama her kentin de bir kapasitesi var. Kapasitemizden daha çok depremzede yurttaşın gelmesi hizmetlerin kalitesini de düşürüyor. Bu nedenle artık devletin bir planlama yapması gerekmektedir” ifadelerini kullandı. 
Mersin’in öncesinde Suriye halkına evsahipliği yaptığını hatırlatan Kızıltan, “Gelen depremzede yurttaşlarımızla birlikte kentin kapasitesi üst seviyelere çıktı. Bazı kentlerimiz biz Suriyelileri almayız diyor. Buradan giden 3 bin kişilik Suriyeli grubu yakınlardaki bir kentimiz geri çeviriyor. Artık devletin bu konuya el koyup planlaması gerektiğine inanıyoruz” dedi. Depremzede vatandaşların da gelecekleri konusunda kaygılı olduğunu dile getiren Kızıltan, bu vatandaşların da geleceğe umutlu bakabilmesi için yapılan planlamaları vakit kaybetmeden öğrenme ihtiyaçları olduğunu sözlerine ekledi.


Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER