MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

Kitapseverler ve yazarlar Mersin Kitap Fuarı’nda buluştu 22.10.2022 tarihinde yayınlandı

Okurları daha çok kitap ve yazarla bir araya getiren CNR Mersin Kitap Fuarı’nın 7’ncisi Yenişehir Fuar Merkezi’nde kapılarını araladı. 12 bin 500 metrekare alan üzerine kurulu ve 100’den fazla yayınevinin katıldığı fuar, 30 Ekim’e kadar açık kalacak. 


Kitapseverler ve yazarlar Mersin Kitap Fuarı’nda buluştu

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan ve Meclis Başkanı Hamit İzol, 7. CNR Mersin Kitap Fuarı açılışına katıldı. Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Gülcan Kış, Mersin Milletvekili Hacı Özkan ile çok sayıda kitapseverin de yer aldığı açılışta söz alan MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, kitap okuyarak hayatın akışının değiştirilebileceğine değindi. Ancak yalnızca ilgi alanına yönelik değil her alandan kitap okumanın önemini vurgulayan Kızıltan, “İstediğiniz kadar zeki olun, matematik dehası olun, ya da sanat konusunda önemli bir sanatçı olun ama gerçek bir sanatçı olmak, gerçek bir bilim adamı olmak için mutlaka okumalısınız” dedi. İnsanın dağarcığını okuyarak geliştirebileceğini kaydeden Kızıltan sözlerini, “Kendimizi geliştirmek için mutlaka okuyalım. Hepinize bol kitap okumalı günler diliyorum” dedi. 
Meclis Başkanı Hamit İzol ise kitabın değerini okurların belirleyeceğine işaret etti. Okunmaması halinde kitap yazılmasının önemi bulunmayacağını dile getiren İzol, “İnsanların rahat yaşaması, kelime hazinesinin gelişmesi, Alzheimer gibi büyük tehlikelerle karşılaşmaması için mutlaka günde en az yarım saat kitap okuması önemli. Sürekli okumalı ve araştırmalıyız” ifadelerini kullandı. 
Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Gülcan Kış, fuar açılışında bilgiye ulaşmanın okumaktan geçeceğini söyledi. “Okumayan öğrenemez, düşünemez ve sorgulayamaz” diyen Kış, okumanın insanın ufkunu açacağını, ufku açık bireylerden oluşan toplumların ise özgüveni yüksek ve istikrarlı olup sömürülmeyeceğini dile getirdi. 
Kitap okumanın öneminin anlatmakla bitmeyeceğini kaydeden Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan ise valilik olarak geçmiş dönemde yürüttükleri kampanyalar hakkında bilgi verdi. “Yol Arkadaşınız Kitap Olsun” isimli kampanya ile seyahat eden kişilere kitap dağıtarak kitap okumaya teşvik etmeye çalıştıklarını kaydeden Pehlivan, “Burada bir diğer mesaj hayat yolunda da arkadaşlarının kitap olmasını sağlamaktı” dedi. Mersin’de de benzer çalışmalar yapmak istediklerini kaydeden Pehlivan, kitap okudukça hayata ayrı bir lezzet katılacağını belirtip, “Yol arkadaşınız kitap olsun” dedi. 
Açılış, protokol üyelerinin kurdeleyi kesmesi sonrasında stantları ziyaretleriyle  son buldu. 
 



Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER