MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

Kilikya, 3 ayrı sanat diliyle anlatıldı 18.03.2016 tarihinde yayınlandı

Mersin’in önde gelen sanatçılarından Lina Nasif, Seda Şahbaz, Mustafa Ercan ve Monika Kuki, yaşadıkları kente kalıcı eserler bırakmak amacıyla bir araya geldi. Fotoğraf, heykel ve resimle Kilikya’yı anlatan sanatçılar, 3 ayrı sanat dalını Mersin’de ilk kez bir sergide buluşturdu.


Kilikya, 3 ayrı sanat diliyle anlatıldı

Mersin’in tarihi ve kültürel zenginliklerinin anlatıldığı ‘Kilikya Üçlemesi’ isimli serginin, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Sanat Galerisi’nde açılışı gerçekleşti.  Toplamda 32 eserin yer aldığı sergi, 18 fotoğraf, 7 heykel ve 7 resimden oluşuyor.

Açılışta konuşan Heykeltıraş Seda Şahbaz, böyle bir sergi açmayı 1 yıl önce kararlaştırdıklarını söyledi. Amaçlarının Mersin’in tarihi ve kültürel mirasına dikkat çekmek olduğunu kaydeden Şahbaz; fotoğraf, resim ve heykelin Mersin’inde ilk kez bir sergide buluştuğunu aktardı. Böyle bir projede olmaktan mutluluk duyduğunu dile getiren Şahbaz; “Mersin için kalıcı bir şeyler bırakmak istiyoruz. Mersinli değilim ancak 17 yıldır burada yaşıyorum. Mersin’i çok seviyorum. Bu yüzden Mersin için bir şeyler yapmak beni çok mutlu ediyor” dedi. Doğal malzemelerle seramik hamuru üzerine çalışmalar yaptığını bildiren sanatçı, eserlerinde genel olarak boya kullanmadığını toprak, maydanoz ve kahve gibi doğal malzemelerle renklendirdiğini kaydetti.

Sergi ile Kilikya’nın ruhunu daha görünebilir kılmayı hedefledikleri belirten Fotoğraf Sanatçısı Monika Kuki, Mersin’de keşfedilmemiş birçok tarihi eser ve ören yeri olduğunu söyledi. Geleceğe kalıcı eserler bırakmak kaygısıyla bir araya geldiklerini anlatan Kuki, yeni nesillere bu tarihi zenginlikleri sanat yoluyla ulaştırmak istediklerini aktardı. Mersin için güzel bir şeyler yapmanın mutluluğunu yaşadığını dile getiren Kuki; “Bu projede yer almanın en önemli kısmı, Lina Nasif gibi kentin en önemli simalarından biriyle dirsek dirseğe bir proje çıkartmış olmak. Onun hoşgörüsü ve bilgeliği sayesinde birleştiğimiz bu projenin devamını getirmeyi ve başka şehirlerde de açarak örnek oluşturmak istiyoruz” dedi.

Fotoğraf sanatçısı ve gazeteci Mustafa Ercan, birçok medeniyete ev sahipliği yapan Mersin’in tarihi zenginliklerini 3 farklı sanat yoluyla anlattıklarını söyledi. ‘Biz sadece ulaşabildiklerimizi görüntüledik’ diyen Ercan, Mersin’in keşfedilmemiş birçok bölgesi olduğunu söyledi. Mersin’in tarihi eserlerini görüntülemeye devam edeceklerini bildiren Ercan, ilerleyen dönemde benzer bir proje yapmayı hedeflediklerini aktardı.

Serginin hazırlanma aşamasının hiç kolay olmadığını belirten Ressam Lina Nasif ise, işini severek yapan ve yaşadığı kente bir şeyler katmak isteyen insanlarla birlikte olmaktan mutlu olduğunu anlattı. Mersin’in için güzel bir projeye imza attıklarını söyleyen Nasif, sergide emeği geçenlere teşekkür etti.

Sergi, 31 Mart tarihine kadar hafta içi 08.30 – 18.00, cumartesi günü ise 10.00 – 17.00 saatleri arasında ziyaret edilebilir.



Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER