MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

Kıdak: “Gerçek anlamda entegre bir fabrikayız” 14.08.2020 tarihinde yayınlandı

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, İstanbul Sanayi Odası’nın (İSO) açıkladığı en büyük 500 Sanayi Kuruluşu Listesi’ne 30’uncu sıradan giren Yıldız Entegre Ağaç San ve Tic. A.Ş’nin Mersin Fabrikası’nı ziyaret etti. Fabrika Müdürü Fevzi Kıdak ile Tedarik Zinciri ve Ortak Hizmetler Müdür Yardımcısı Kemal Yıldız ile bir araya gelen Kızıltan, firmayı başarılarından dolayı tebrik edip ardından çalışmaları hakkında bilgi aldı.


Kıdak: “Gerçek anlamda entegre bir fabrikayız”

Corona virüsün ekonomiye etkilerinin görüşüldüğü ziyarette özel sektörün dinamizminin ekonominin yeniden toparlanması üzerindeki gücüne dikkat çekildi. Bu dönemde fabrika olarak hiçbir işçi çıkarmadıklarını ve alma hakları bulunmasına karşın devletten hiçbir destek almadıklarını, bu desteği ihtiyacı olan firmaların kullanmasını tercih ettiklerini kaydeden Kemal Yıldız’a Başkan Kızıltan, “Sizler gibi fedakar çalışan firmalara bu ülkenin çok ihtiyacı var” dedi. 
Fabrikanın çalışmaları hakkında bilgi veren Fabrika Müdürü Kıdak ise, “Yıldız Holding’in en gözde fabrikası Mersin Fabrikası. Burası en son kurulan fabrika olunca 15 yıllık deneyimimizi buraya yansıttık ve geçmiş fabrikalarda yapılan hatalar burada tekrarlanmadı. Aynı zamanda son teknolojiye sahip fabrikamız olması da başarımızda ciddi rol oynuyor” değerlendirmesini yaptı. Çevreci bir fabrika olduklarına da değinen Kıdak, “Kendi arıtma tesisimiz vardı şimdi kendi güneş enerjisi yatırımımızı da yapıyoruz. Bölgemizden aldığımız hizmetle yürüttüğümüz yatırım ile 5 megawatt kurulu güce sahip olacağız. Bu yatırım tamamlandığında enerji ihtiyacımızın yaklaşık yüzde 40’ını kendimiz karşılamış olacağız” dedi. Kendi kendisine yeten, gerçek anlamda entegre bir fabrika olduklarını da vurgulayan Kıdak, hammaddeyi dışarıdan aldıktan sonra son ürüne dönüşene kadar geçen tüm ihtiyaçları bünyelerinde karşıladıklarını anlattı. 
Başarılarından duyduğu gururu dile getiren Ayhan Kızıltan, bu başarıda Mersin fabrikasının rolü olmasının da ayrıca sevindirici olduğunu söyledi. “Gösterdiğiniz fedakarlıklar ve yatırımlarınızda yerel sanayiciler, tedarikçilerden yararlanmanız ise bölgenin kalkınması adına ayrıca önemli” diyen Kızıltan, “Bizim de hedefimiz bölgemizin birlikte hareket edip birlikte kalkınmasıdır” ifadelerini kullandı. Ardından bu yönde yürüttükleri çalışmalar ve kentte devam eden yatırımlar hakkında bilgi veren Kızıltan, “Türkiye’deki imkanlar belli. Ülke genelinde Çukurova’nın imkanından daha iyi imkanlara sahip başka bölge yok. El ele verip çalışırsak Çukurova’yı dünyanın en önemli ekonomik bölgelerinden birisi konumuna getirebiliriz” ifadelerini kullandı. 
Ziyaret, başarılarından dolayı firma yetkililerine verilen plaketle sona erdi. 
 



Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER