MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

Kentin beklentileri Cumhur İttifakı Adayı Serdar Soydan’la da paylaşıldı  23.03.2024 tarihinde yayınlandı

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) organizasyonunda MTSO Organ Üyeleri, üniversiteler, meslek kuruluşları ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirilen ‘Mersin Başkanlarından Ne Bekliyor?’ isimli arama konferansı sonuç raporunun büyükşehir belediye başkan adaylarıyla paylaşımı devam ediyor. Düzenlenen etkinlikle rapor sonuçları Cumhur İttifakı Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Serdar Soydan’a aktarıldı.


Kentin beklentileri Cumhur İttifakı Adayı Serdar Soydan’la da paylaşıldı 

MTSO organizasyonunda düzenlenen büyükşehir belediye başkan adayları ve iş dünyası buluşmasının konuğu Cumhur İttifakı Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Serdar Soydan oldu. MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Sefa Çakır ve Meclis Başkanı Hamit İzol moderatörlüğünde düzenlenen toplantıda Soydan’a rapor sonuçları aktarılarak önümüzdeki süreçte göreve gelmesi durumunda planladığı projeler dinlendi. MTSO Organ Üyeleri, sivil toplum kuruluşu üyeleri ve iş dünyası temsilcilerinin katılımıyla düzenlenen toplantıda katılımcılar merak ettiği soruları yöneltti. 
Sözlerine MTSO öncülüğünde yürütülen çalışmanın başkan adayları için önemine dikkat çekip teşekkür ederek başlayan Serdar Soydan, halkın beklentilerini göz önünde bulundurarak derslerine çalıştıklarını söyledi. 
Ardından Mersin’in eksiklerinin, yapılması gerekenlerin herkes tarafından bilindiğine değinen Soydan “Bu nedenle kim proje hazırlarsa hazırlasın yüzde 60-70’i benzerlik gösterecektir. Bu nedenle mevzu bizim hazırladığımız 100 proje değil. Önemli olan hazırlanan bu projeleri hayata geçirecek irade. İşin özü 31 Mart günü bu iradeyi gösterecek, hizmetleri yapabilecek yöneticileri seçeceğiz” değerlendirmesini yaptı. Hedeflerinin şehrin huzurunu, kardeşliğini bozmadan yola devam etmek olduğunu kaydeden Soydan, bu bakış açısıyla şehri hep birlikte sahiplenip kent dinamikleriyle birlikte yönetmek istediklerini söyledi. Göreve gelmeleri halinde önceliği ulaşım master planına vereceklerine de değinen Soydan, “Önceliğimiz ulaşımı rahatlatmak olacak. İmar ve trafik sorununu çözmeden diğer hiçbir konuyu çözmek mümkün olmaz” diye konuştu. 

Çakır: “Bu raporun başkan adayları için bulunmaz yol haritası olacağına inanıyorum”
Toplantının açılışında konuşan MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Sefa Çakır, yerel seçime sayılı günler kala gerek Mersin iş dünyası, gerekse Mersin dinamikleri olarak başkan adaylarına beklentileri dile getirmek için bir araya geldiklerini söyledi. 
“Sayın Başkanımız Serdar Soydan, Odamızı ziyaret etmiş ve projelerini anlatmıştı. Bizlerin de beklentilerini ekibiyle dikkatle dinlemişti” diyen Çakır, bir kez daha geniş katılımla bir araya gelip iş dünyasının ve Mersinlilerin beklentilerini sunmak, Soydan’ın projelerini ise daha kapsamlı dinlemek istediklerini söyledi.
Mersin Başkanlarından Ne Bekliyor Arama Konferansı sonuç raporunun kentin ortak aklı olduğunu hatırlatan Çakır, raporun tarafsız ve siyaset üstü olduğunu vurguladı. Tek hedefin seçilerek göreve gelecek olan başkanlara destek verip yapıcı öneriler sunmak olduğunu belirten Çakır, ardından raporun içerdiği beş temel stratejik konuyu özetledi. Bu stratejik konuları ‘Yönetim ve Kurumsal İşbirliği, Ulaşım, Altyapı ve Kentsel Dönüşüm, Sosyal, İnsan ve Vatandaş Odaklı Konular ile Tanıtım ve Pazarlama’ olarak sıralayan Çakır, ardından konuları detaylandırdı. 
Ortaya çıkan raporun Mersin’i yönetmeye talip olan başkan adayları için bulunmaz bir bilgi ve yol haritası olacağına yürekten inandığını kaydeden Çakır, “Bu sorumluluğu ve Mersin sevgisini göstererek çalışmaya katılan, katkı koyan, değer katan siz değerli Mersinlilere teşekkür ediyorum” dedi. 



Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER