MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

Kamerun’dan işbirliği çağrısı 27.04.2022 tarihinde yayınlandı

Kamerun Belediyeler Başkanı Augustin Tamba, Mersinli iş insanlarını ticari işbirliğine davet etti. Özellikle ağaç ve orman ürünleri, tekstil ve turizm konusunda birlikte hareket edilebileceğini kaydeden Tamba, “Ülkemizdeki belediye başkanlarının tümü zenginliklerimizi ülkelerarası çalışma ile artırabileceğimize inanıyor. Biz birlikte çalışmaya hazırız” dedi. 


Kamerun’dan işbirliği çağrısı

Kamerun İş Fırsatları Toplantısı 15 belediye başkanının katılımıyla Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’nda (MTSO) gerçekleştirildi. İlk olarak MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan ile bir araya gelen Kamerun Heyeti, kent ekonomisine dair yapılan sohbetin ardından iş insanlarıyla buluşup ülkelerini tanıttı. Toplantıda doğal zenginlikleriyle öne çıkan Kamerun’un yatırımcı ülkelere her zaman kucak açtığını dile getiren Tamba, işbirliği içinde oldukları ülkelerin tamamıyla ‘kazan kazan’ anlayışı içinde hareket ettiklerini vurguladı. Kamerun’un bereketli toprakları ve zengin su kaynakları ile tarım ve hayvancılık için oldukça elverişli bir ülke olduğunu belirten Tamba, şu bilgileri paylaştı: 
“Aynı zamanda orman açısından da oldukça zenginiz. Amazon Ormanlarının ardından ağaç ve orman zenginliği bakımından ikinci sıradayız. Bu durum özellikle mobilya sektöründe önemli yol almamızı beraberinde getirdi. Bu alanda kendimizi güçlü hissediyoruz. Aynı zamanda Afrika’da turizm potansiyeli en yüksek ülkelerden birisiyiz. Gerek okyanus gerekse orman zenginliğimiz, doğal zenginliklerimiz bu alandaki gücümüzü artırıyor. Otel ve gayrimenkul üzerine yapılacak yatırımlarda sağladığımız vergisel avantajların da yabancı yatırımcılar açısından önemli olduğuna inanıyoruz. 
Yer altı zenginliklerimiz de oldukça fazla. Granit gibi değerli taşların yanı sıra altın ve pırlanta potansiyeli bakımından da iddialıyız. Bu noktada da ticari bağlamda iyi işler yapabileceğimizi, bu alandaki yatırımları değerlendirebileceğimizi düşünüyorum.”
Alüminyum ve medikal malzeme ticaretinde de iyi durumda olduklarını ve kendilerine güvendiklerini ifade eden Tamba, bu alanda da geliştiklerini ve beraber ticaret yapabileceklerini düşündüklerini söyledi. 
Tekstili de birlikte çalışılabilecek sektörler arasında gösteren Tamba, “Tekstil sektöründe de Afrika’nın en iyisi olduğumuzu söyleyebiliriz. Bu alanı da hep birlikte geliştirebiliriz” ifadelerini kullandı. Üretimin zamanında yerine ulaşabilmesi için gelişmiş bir lojistik altyapıya sahip olduklarını, aynı zamanda güvenlik noktasında da sorun yaşanmayacağını belirten Tamba, “Kamerun güçlü bir ülke. 374 bölgemiz var. Şu an için belediye başkanlarımızın az bir bölümü burada ama 374 bölgenin tamamının belediye başkanları birlikte projeler üretiyoruz. Hepimizin ortak amacı pazarımızı ve zenginliklerimizi büyütmek, ülkeler arası çalışmak. Tüm bölgelerin güçlü özelliklerini birleştirmek için ekonomik bir kemer oluşturmak. Kimi bölge tarımda kimi lojistikte, turizmde, mobilyada kimi tekstilde güçlü ama bize düşen bu güçleri birleştirmek. Sizinle de hangi alanlarda işbirliği yapabileceğimizi belirlemek istiyoruz” dedi. 
Etkinlik ikili görüşmeler ve üyelerin merak ettiği soruları belediye başkanlarına yöneltmesiyle son buldu. 
 



Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER