MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

İsrail Yardım Ekibi: “Mersin depremzedelere destek konusunda en organize kentlerden” 21.02.2023 tarihinde yayınlandı

İsrail Yardım Kuruluşu İsrail AİD temsilcileri, Mersin’de depremzedelerin yoğun olarak kaldığı tesislerde gerçekleştirdikleri incelemelerin ardından, Mersin’in afetzedelere destek noktasında dünyanın en organize kentlerinden biri olduğunu gördüklerini söyledi. 


İsrail Yardım Ekibi: “Mersin depremzedelere destek konusunda en organize kentlerden”

Kahramanmaraş merkezli 2 büyük depremin ardından 8 Şubat’ta Türkiye’ye gelen İsrail Aid Yardım Kuruluşu temsilcileri Portekizli Filipe Magalhaes ile Avustralyalı Nisarg Kalaiya Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan’ı ziyaret etti. Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Özdamar ile Meclis Üyesi Cenk Cenkcimenoğlu’nun da katıldığı görüşmede İsrail’den gelen yardım ekibi depremin yaşandığı illerde depremzedelere verdikleri destekleri anlatıp ardından bu desteklere devam etmek için ihtiyaç duyulan malzemeleri bölgeden temin ederek bölge ekonomisine de katkı sunmak istediklerini bildirdi. Ancak bölgeden yapılacak yüklü alımların tedariğinde sıkıntı yaşadıklarını bildiren yardım ekibi temsilcileri, özellikle ödemelerde döviz transferinde zorlandıklarını bildirdi. Sorunun çözümü için destek beklediklerini bildiren yardım ekibi temsilcileri ardından, Mersin’de hangi bölgelere destek yapılabileceği konusunda bilgi aldı.
Yenişehir Atatürk Kültür Merkezi, Yenişehir Fuar Merkezi, KYK Yurtları, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne bağlı misafirhaneler gibi Mersin’de depremzede misafirlerin yoğun olarak yerleştirildiği bölgeleri anlatan Başkan Kızıltan, buralarda duyulan kıyafet, hijyen kitleri, havlu, battaniye, yatak gibi ihtiyaçlar hakkında bilgi verdi.
Ekip görüşme sonrasında MTSO koordinesinde ilgili yerleri ziyaret edip incelemelerde bulunarak bilgi aldı. İncelemeler sonrası yaptıkları değerlendirmede bugüne kadar birçok afet bölgesini ziyaret ettiklerini belirten İsrail Yardım Ekibi, depremzedelere destek konusunda afet yaşayan diğer ülkelere kıyasla Mersin'i en organize kent olarak gördüklerini dile getirdi. Görüşme, önümüzdeki süreçte yapılması muhtemel işbirliklerine yönelik görüş alışverişinde bulunulup diyaloğun nasıl ilerleyeceğinin değerlendirilmesiyle son buldu.



Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER