MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

İş hayatına 'Enneagram' ile farklı bir bakış sunuldu 13.04.2023 tarihinde yayınlandı

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu, Meclis ve Komite Üyeleri’ne ‘İş Hayatında Enneagram ile Etkili Yönetim’ semineri verildi. Seminerde Enneagramın 9 ayrı kişilikteki insanı tanımlayan bir model olduğunu anlatan Narin Devrim Emre, insanın kendisinin ve çalışma arkadaşlarının kişilik yapısını doğru tespit etmesi halinde iş yaşamında oluşabilecek sorunların çok daha rahat çözümlenebileceğine dikkat çekti.


İş hayatına 'Enneagram' ile farklı bir bakış sunuldu

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) İş Hayatında Enneagram ile Etkili Yönetim Semineri düzenledi. Enneagram Eğitmeni Narin Devrim Emre'nin konuşmacı olduğu seminerde katılımcılar kendi kişisel özelliklerini tanıyıp anlama fırsatı buldu. Kişisel özelliklerin olumlu ve olumsuz yönlerinin anlatıldığı seminerde bu yönlerin doğru yönde geliştirilip değiştirilebileceğinin ipuçları da verildi.

Seminerde insan tiplerini idealistler, fedakarlar, vizyonerler, özgünler, araştırmacılar, sorgulayıcılar, yenilikçiler, liderler ve uyumlular ana başlıklarında anlatan Emre, bu tip insanların hangi iş kollarında daha başarı olabileceğini, hangi kişilik tiplerinin hangi olumlu ve olumsuz özelliklere sahip olduğunu detaylarıyla açıkladı. Kişinin kendi bireysel farklılıklarını ve karşısındakinin farklılıklarını keşfetmesi halinde iletişimin çok daha güçlü ilerleyebileceğini kaydeden Emre, “Yönetici önce kendisini tanıyacak sonra takımını, çalışanlarının yapısını keşfedecek ki yaşanan sıkıntılar karşısında daha sağlıklı çözümler üretebilsin” diye konuştu. Konuşmasında mizaç, karakter ve kişilik kavramlarını da açıklayan Emre, şunları söyledi: 
“Mizaç doğuştan gelir ve değiştirmek mümkün değildir. Mizaçtan etkilenen karakter sizin psikolojik DNA’nız, mizacınızda olan yapı karakterde kendisini gösterir ve değişime çok dirençlidir. Kişilik ise sizin değişip esneyebilen yönünüz. İşte bulunduğunuz Enneagram tipindeki kişiliğinize yansıyan olumsuz yönleri törpüleyerek daha sağlıklı iletişim kurabilmek, iş yaşamında daha sağlıklı bir yönetim politikası oluşturabilmek mümkün. Bu da önce konuyla ilgili farkındalığınızın artmasıyla mümkün.”



Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER