MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

İran, Mersin üzerinden Türkiye’ye açılma hedefinde  22.11.2021 tarihinde yayınlandı

Mersin Teknopark girişimleriyle Mersin’e gelen İran Semnan Bilim ve Teknoloji Parkı Başkanı Mohsen Nazari, Uluslararası İlişkiler Ofisi Müdürü Reza Hodjati ile İhracat Geliştirme Ofisi Müdürü Mohammad Vaezian, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (#MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan’ı ziyaret etti. Mersin Teknopark Genel Müdürü Özgür Durmaz’ın da eşlik ettiği ziyarette İranlı yetkililer çalışmaları hakkında bilgi verdi. 


İran, Mersin üzerinden Türkiye’ye açılma hedefinde 

Bir kamu kuruluşu olduklarını ve özel sektörle de temas halinde çalıştıklarını belirten Uluslararası İlişkiler Ofisi Müdürü Reza Hodjati, İran’da 5 teknoloji bölgesi bulunduğunu ve Semnan’ın önemli bir pozisyonda yer aldığını bildirdi. Yaklaşık 300 firmaları bulunduğunu su, tarım ve farklı teknolojiler üzerine faaliyet gösterildiğini kaydeden Hodjati, özellikle enerji sektöründeki iddialarına değindi. Yalnızca petrol ve elektrik değil, yenilenebilir enerji üzerine çalışmalar yürüttüklerine de değinen Hodjati, rüzgar ve güneş enerjisine yönelik çalışmalar yürüten firmaları bulunduğunu anlattı. Teknopark olarak serbest bölgelerin yatırım avantajlarına sahip olduklarına da değinen Hodjati, Türk firmalarını yatırıma ve sundukları avantajlardan yararlanmaya davet etti. Karşılıklı işbirliklerini artırarak birlikte teknoloji geliştirmek istediklerine de değinen Hodjati aynı zamanda ticaret ve ihracatı da geliştirip artırmak istediklerini ifade etti. 
Hodjati ayrıca Başkan Kızıltan’ı Şubat ayında İran’da düzenlenecek ve 8 ülkenin yatırımcılarının, startuplarının katılacağı 4. Teknoloji Yatırımcı Toplantısına da davet etti. Teknoloji transfer ve değişiminde network oluşturulmasında, startuplar ile yatırımcıların buluşturulmasında bu toplantılarının önemini vurgulayan Hodjati, Mersinli firmaları beklediklerini ifade etti. 
İran Semnan Teknopark ile Mersin Teknopark arasında iyi niyet anlaşması yaptıklarını bildiren Mersin Teknopark Genel Müdürü Özgür Durmaz ise şunları söyledi: 
“Yapılan anlaşma çerçevesinde İran Mersin’de, biz de İran’da bir irtibat ofisi kuracağız. İran Semnan Teknopark firmaları Mersin üzerinden Türkiye’ye açılmak istiyor. Aynı zamanda İran’da yatırım yapacak Türk firmalarına çeşitli avantajlar da sunuyorlar. Örneğin orada yatırım yapmak isteyen firmalar ürünleri İran’a doğrudan satarak ihracat yapabilecek. Her iki teknopark karşılıklı birbirimizin temsilcisi olacağız.”
Ziyaret Mersin’in ekonomik yapısı ve olanakları hakkında verilen bilgi ve toplu fotoğraf çekimi ile son buldu. 



Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER