MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

Gümüş: “Sağlıklı bir nesil inşa etme hedefindeyiz” 19.08.2020 tarihinde yayınlandı

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, İSO 500 Sanayi Kuruluşu Listesi’ne 233’üncü sıradan giren Yayla Agro Gıda San ve Nakliyat A.Ş Mersin Fabrikası’nı ziyaret etti. Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Gümüş ve Fabrika Müdürü Alparslan Çatalyürek ile bir araya gelen Kızıltan, “Sizlerle gurur duyuyoruz. Sizler Türkiye ekonomisine hizmet ediyorsunuz, biz de sizlere hizmet için varız. İhtiyaç duyduğunuz her an yanınızda olmaya hazırız” dedi. 


Gümüş: “Sağlıklı bir nesil inşa etme hedefindeyiz”

Mersin’de 2012 yılında yatırıma başlayıp 2013’te fabrikayı açtıklarını anlatan Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Gümüş, özellikle Ar-Ge’ye verdikleri öneme dikkat çekti. “Geleceğin geleneksel lezzetleri” mottosuyla yola çıkıp 3 yıllık bir ar-ge çalışması sonucunda geliştirdikleri ısıtılarak tüketilebilen pişmiş bakliyat ürünleri hakkında bilgi veren Gümüş, “Ürünlerimizin hiçbirisinde zararlı gıda maddesi bulunmamakta. Kendi çocuklarım da dahil olmak üzere sağlıklı bir nesil inşa etme hedefindeyiz. Kimyasallardan arındırılmış doğal ürünler üzerinde çalışıyoruz. Son dönemlerde toplumda iş yükü çok arttı ve evde yemek pişirmek için eskisi kadar zaman ayırmak mümkün olmuyor. Geliştirdiğimiz ürünlerle özellikle çalışan kadınların bu konuda yaşadığı sıkıntının önüne geçmek istiyoruz” dedi. Mersin’de yaklaşık 100 dönüm arazi üzerinde çalıştıklarını ve Niğde’de de devam eden bir yatırımları bulunduğunu kaydeden Gümüş, burada da yeni ürünler geliştirip hem iç piyasaya sunacaklarını hem de ihracata yönlendirmeye devam edeceklerini anlattı. 

Yeni yatırımların önemine değinen MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan ise, “Zaman, yatırım yapma üretme zamanı. Paradan para kazanmak değil, üretim için yatırım yaparak istihdama katkı sunmak önemli” dedi. Ardından Mersin’in yatırım olanakları hakkında bilgi veren Kızıltan, Adana ile güç birliğine gidilmesi halinde Çukurova Bölgesi’nin yeni bir üretim üssü olabileceğini vurguladı. 
Yeni ürünleri yakından inceleyerek detaylı bilgi alan Kızıltan, ardından gösterdikleri başarıdan dolayı Gümüş’ü bir kez daha tebrik ederek teşekkür plaketi takdim etti. 



Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER