MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

Gençler sürdürülebilir sosyal sorumluluk projeleri istiyor 15.03.2023 tarihinde yayınlandı

Mersin Üniversitesi Proje Geliştirme Topluluğu, Mersin Üniversitesi ile Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) işbirliğinde ‘Afet Sonrası Sürdürülebilir Sosyal Sorumluluk Panel ve Çalıştay’ı düzenledi. Sosyal Girişimci, Social Business Global Ülke Lideri İsmail Hilmi Adıgüzel’in konuşmacı olduğu panele MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan da katıldı. Adıgüzel’in ‘Sürdürülebilir Sosyal Sorumluluk Projeleri Nasıl Uygulanır’ konulu sunumunun ardından katılımcılara deprem sonrası sürdürülebilir projelerin nasıl yapılabileceğine dair bilgi aktarıldı. 


Gençler sürdürülebilir sosyal sorumluluk projeleri istiyor

İki oturumda gerçekleşen panelin ikinci bölümünde katılımcılardan oluşturulan çalışma grupları, İsmail Hilmi Adıgüzel eşliğinde örnek projelerini oluşturdu. Panel öncesi çalışmaları hakkında bilgi veren Mersin Üniversitesi Proje Geliştirme Topluluğu Yönetim Kurulu Üyesi Hilmi Polat, ekip olarak depremin ardından Hatay’a gittiklerini ve bölgeye yapılan yardımların sürdürülebilir olabilmesi adına neler yapabileceklerini düşünmeleri sonrası böyle bir panele karar verdiklerini söyledi. 

Kızıltan: “Umudumuz gençlerde”
Panelin açılışında konuşan MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, gençlerin ülke sorunlarına gösterdikleri duyarlılığı görmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Atatürk’ün ‘Ümidim gençliktedir’ sözünü hatırlatan Kızıltan, “Ümidimiz gerçekten sizlersiniz. Bizlerin bugüne kadar yaptığı yanlışları, başarılı olmadığımız konuları iyi saptayıp neden başarısız olduğumuzu tespit ederek sizler başarmalısınız. Birbirinize sıkı sıkı sarılın ve birlikte hareket edin” tavsiyesinde bulundu. 

Adıgüzel: “Türkiye’de de sosyal girişimcilik yasası çıkarmak için çalışıyoruz”
‘Her şey bir adımla başlar, harekete geç’ mottosuyla gerçekleşen panel, Sosyal Girişimci İsmail Hilmi Adıgüzel’in sosyal sorumluluk üzerine bugüne kadar gerçekleştirdikleri çalışmalar hakkında verdiği bilgilerle devam etti. Gençlerde sosyal sorumluluk bilincini oluşturmak adına Gençlik Platformu kurduklarını ve Türkiye’deki 147 üniversitenin 85’ine ulaşarak birçok projeyi hayata geçirdiklerini kaydeden Adıgüzel, sunumunu sosyal girişimcilik kavramı hakkında verdiği bilgilerle sürdürdü. Artık tüm dünyada her ticari işletmenin sosyal fayda gözetmeye başladığını, sosyal fayda gözetmek adına kurulan kuruluşların ise ticari kaygılar güderek hareket etmesi gerektiğini ifade eden Adıgüzel, “Dünyada 16 ülke kar amacı güden ve kar amacı gütmeyen kurumların yanına sosyal girişimciliği 3. bir kurum olarak ekledi. Biz de Türkiye’nin 17. ülke olabilmesi için çalışma başlattık. Bu alanla ilgili bir yasa oluşturulması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi. 
 



Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER