MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

Gençler siyaset ve siyasetçi eğilimini belirledi  22.03.2023 tarihinde yayınlandı

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, Mersin Üniversitesi Proje Geliştirme Topluluğu tarafından düzenlenen Mersin Gençlik Zirvesi’nde gençlerin yanında yer aldı. Zirvede Mersin Üniversitesi’nden 3 bin öğrencinin katılımıyla düzenlenen siyaset anketinin sonuçları da açıklandı. 


Gençler siyaset ve siyasetçi eğilimini belirledi 

14 Mayıs günü genel seçimlerde ilk kez oy kullanacak gençlerde siyasi farkındalık oluşturmak, gençlerin siyasette yer almasını ve siyasete yön vermesini sağlamak amacıyla düzenlenen ankette Mersin’de en beğenilen siyasetçiler ile gençlerin Mersin’de kimleri siyasette görmek istediği belirlendi. Zirvede Prof. Dr. Erkan Aktaş’ın ‘Siyaset ve Gençlik’ konulu sunumu sonrasında söz alan MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan gençlere çeşitli tavsiyelerde bulundu. “Hayatın istediğiniz gibi olması için hayallerinizin peşinden koşun ve gerçekleştirmeye çalışın, ülkenin her türlü sorunuyla, ihtiyacıyla yakından ilgilenin” diyen Kızıltan, “Siyasetle de kültürle de sanatla, sporla da ilgilenin, her konuda bugünden bilgi sahibi olun ki yarın ülkeyi sizler çok daha iyi idare edebilesiniz” ifadelerini kullandı. Siyasetçinin kendisini düşünmemesi gerektiğini vurguladığı konuşmasında Kızıltan şu ifadelere yer verdi: 
“Siyaset doğru, düzgün, ileri görüşlü insanların işidir. Demek ki ülkenin iyi yönetilmesi için siyasetin ve siyasetçinin kalitesini artırmamız gerekiyor. Ne yapacağız? Öncelikle siyasetçinin esiri olmayacağız. Hepinizin aklı, fikri var. Yükseköğrenim görüyorsunuz. Kimsenin etkisi altında kalmadan özgür iradenizle karar verin. Güzel konuşan değil doğru konuşanların peşinden gidin ya da birlikte yürüyün.”
Gençlere bugünden çeşitli sivil toplum kuruluşlarında ya da siyasi partilerde görev almaya başlamaları tavsiyesinde bulunan Kızıltan, bunu yaparken de aynı görüşte olan arkadaşlarıyla birlikte hareket etmeleri halinde daha iyi sonuçlar alabileceklerine işaret etti. Program sonunda desteklerinden ötürü Kızıltan’a bir de teşekkür plaketi takdim edildi. 
 



Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER