MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

Genç girişimcilere ödülleri verildi 23.09.2022 tarihinde yayınlandı

Fikir Otobüsü Liseler Arası Girişimcilik ve Yenilikçi Projeler Yarışması’nda dereceye giren öğrencilere düzenlenen törenle ödülleri takdim edildi. 


Genç girişimcilere ödülleri verildi

TOBB Mersin Genç Girişimciler Kurulu tarafından gençler arasında girişimcilik farkındalığı sağlama hedefiyle sürdürülen Fikir Otobüsü Liseler Arası Girişimcilik ve Yenilikçi Projeler Yarışması’nda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, TOBB Mersin Genç Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Başkanı Dr. Osman Kiper ve Yönetimi yanı sıra Milli Eğitim İl Müdürlüğü yetkililerinin katıldığı törende ‘Sessiz Dünyanın Matematiği’ isimli proje ile birinci olan İbni Sina Özel Eğitim Mesleki Lisesi öğrencileri ile ‘Zeolit ile Zararlı Gaz Absorbe Etmek’ isimli projesiyle ikinci olan 75. Yıl Fen Lisesi öğrencilerine tablet bilgisayar hediye edildi. ‘Pre-Mod Kas ve Koordinasyon Eğitimi’ isimli projesiyle üçüncü olan Eyüp Aygar Fen Lisesi öğrencilerine ise Raspberry Pi Seti takdim edildi. Törende dereceye giren öğrenciler duygularını da paylaştı. Girişim adına öğrendiklerinin paha biçilemez olduğunu kaydeden gençler, özellikle melek yatırımcılarla buluşarak farklı tecrübeler yaşamalarının kendilerine kazandırdıklarına dikkat çekti.

Kızıltan: “Projelerinizi mutlaka tanıtın”
Törende yaptığı konuşmada projelerin bilgisayarlarda yazılı kalmaması gerektiğini kaydeden MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, “Projenizi mutlaka tanıtın ve hayata geçirmek için çaba sarf edin” dedi. Tanıtım için sosyal medyayı kullanmalarının önemine değinen Kızıltan, “İlk olarak kendi sosyal medyamdan ben, sizin projelerinizin detayını anlatacağım ancak ardından sizler de mutlaka takım isminizle bir hesap açıp projelerinizi tanıtmalısınız. Bu yaptığınız mutlaka birilerinin dikkatini çekecektir ve takımınıza katılmak ya da destek olmak isteyeceklerdir. Proje üretmekten hiçbir zaman vazgeçmeyin” ifadelerini kullandı. 

Kiper: “Projelerinizi geliştirmenizi dilerim”
TOBB Mersin Genç Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Başkanı Dr. Osman Kiper de projelerin bu yarışma ile sınırlı kalmaması gerektiğine değinerek, “Umarım farklı kişi ve kurumlara da projelerinizi anlatıp daha da geliştirirsiniz” dedi. Projelerin geliştirilmesi noktasında MTSO Atölye1886’dan da yararlanabileceklerini belirten Kiper, “Sizlere her türlü desteği önümüzdeki süreçte de vermeye hazırız. Keyifli bir çalışma sonunda ipi göğüsleyip dereceye girdiniz. Hepinizi tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.
 



Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER