MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

Gayrimenkul danışmanları konut fiyatlarındaki artışın sektöre mal edilemeyeceğini söyledi 20.02.2023 tarihinde yayınlandı

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, deprem sonrası artan konut fiyatlarının değerlendirildiği 39 No’lu Emlak Destek Faaliyetleri Meslek Komitesi Toplantısı’na katıldı. Toplantıda konut fiyatlarının artışında emlak sektörünün rolü bulunmadığını vurgulayan Başkan Kızıltan, “Sektörünüzün depremin ilk gününden itibaren ne kadar duyarlı çalıştığını takip ediyorum. Tabii ki her sektörden fırsatçılar çıkabilir ancak münferit birkaç olay camiaya yüklenemez” diye konuştu. Sektöre önümüzdeki süreç için tavsiyelerde de bulunan Kızıltan, “Komite olarak evlerinde ücretsiz misafir barındırmak isteyen kişiler için bir organizasyon yapabilirsiniz ya da elinizdeki fiyat envanterlerini kullanarak hangi bölgelerde fiyatların artırıldığı konusunda teknik bir çalışma yaparak kamu kurumlarına destek verebilirsiniz” dedi. 


Gayrimenkul danışmanları konut fiyatlarındaki artışın sektöre mal edilemeyeceğini söyledi

Kahramanmaraş merkezli deprem sonrası artan konut fiyatlarının sorumlusu olarak emlakçıların gösterilmesi üzerine sektör temsilcileri MTSO 39 No’lu Emlak Destek Faaliyetleri Meslek Komitesi organizasyonunda bir araya geldi. MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, Başkan Yardımcısı Mustafa Özdamar, Emlakçılar Odası Onursal Başkanı Yavuz Selim Madenli ve sektör temsilcilerinin katıldığı toplantıda, Komite Başkanı Ümit Mete, “Biz, bu tür felaketlerde ortaya çıkan karaborsa meslek grubu değiliz” dedi. Gayrimenkul danışmanlarının aracı hizmet kurumları olduğunu hatırlatan Mete, “Konut fiyatlarını gayrimenkul danışmanları değil, evsahibi belirler. Her iki tarafı korumakla yükümlü olan emlakçı ise sadece aracıdır. Keşke fiyatları gayrimenkul danışmanları belirlese de herkes değerinde alışveriş yapıp mağdur olmasa” ifadelerini kullandı.
İlk günden itibaren Mersin’de gayrimenkul danışmanlarının depremzede yurttaşlara destek için her türlü çabayı gösterdiğini, kendilerinden komisyon almadıklarını vurgulayan Mete, “Bu işi yapıp suiistimal edenler kayıt dışı çalışanlardır, emlakçı değildir. Bizler depremin ilk gününden itibaren barınma milli bir sorundur diyerek bu sorunun çözümü için ailelerimizin yanında olmak yerine depremzedelerimizin yanında olup, sıcak yuvalara yerleşebilmeleri için fedakarca çalışmayı tercih ettik. Bir de üzerine emlakçılar sizi kandırmasın denmesini kabul etmiyoruz” dedi. 
Komite Başkan Yardımcısı Zeki Kılıçdoğan bu süreçte komite olarak evsahipleriyle de görüşüp fiyatlar konusunda daha anlayışlı olmalarını isteyip bu talebe uymayanlarla çalışmayacaklarını dile getirirken Emlakçılar Odası Onursal Başkanı Yavuz Selim Madenli ise denetim yetersizliklerinden şikayetçi oldu.



Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER