MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

Fikir Otobüsü Büyük Finali’nde ödüller sahiplerini buldu 13.06.2024 tarihinde yayınlandı

Fikir Otobüsü Liselerarası Girişimcilik ve Yenilikçi Projeler Yarışması Büyük Finali’nde ödül sahipleri belirlendi. Yenişehir Belediyesi Bilim ve Sanat Merkezi öğrencileri hazırladıkları ‘Ayva Atıklarından Vegan Deri’ projesiyle birinci olurken Özel İz Okulları öğrencileri ‘Engelsiz Turizm Rehberi’ Projesiyle ikinci, Çağdaşkent Anadolu Lisesi öğrencileri ‘Sentetik Tohum’ isimli projesiyle üçüncü oldu.


Fikir Otobüsü Büyük Finali’nde ödüller sahiplerini buldu

Gençlere girişimcilik bilincini erken yaşlarda kazandırmayı ve lise seviyesindeki öğrencilerin yenilikçi iş fikirleri üretebilme becerilerini geliştirmeyi amaçlayan, TOBB Mersin Genç Girişimciler Kurulu ve Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) ile Mersin Üniversitesi desteğiyle düzenlenen Fikir Otobüsü Liseler Arası Girişimcilik ve Yenilikçi Projeler Yarışması Büyük Finali tamamlandı. MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Sefa Çakır, Meclis Başkanı Hamit İzol ve Yönetim Kurulu Üyelerinin yanı sıra final etkinliğine Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Mersin Milletvekili Dr. Levent Uysal, Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erol Yaşar, İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, TOBB Mersin Genç Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Başkanı Kemal Burçin Köksal ile davetliler katıldı. Bu yıl başvuran 500’e yakın projeden 6’sı finalde yarışırken ikisi Ankara’da Geleceği Eşitle Projesi kapsamında Habitat ve UNICEF’in yürüttüğü Fikir Maratonu’na katılıp birincilik ve üçüncülükle döndü. Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı da hazırladığı video mesajla gençlere seslenip her zaman hayallerinin peşinden koşmaları, hiçbir koşulda pes etmemeleri tavsiyesinde bulundu. 

Çakır: “Umut sizsiniz”
MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Sefa Çakır toplantının açılışında sözlerine, “Mersin Ticaret ve Sanayi Odası olarak Genç Girişimciler Kurulumuzun, Fikir Otobüsü Projesi’nin amacına ulaşmasını görmekten mutluluk duyuyoruz” diye başladı. Fikir Otobüsü’nün gençlere bilginin sadece kafalarda kalmaması gerektiğini öğrettiğini kaydeden Çakır, “Bir iş fikrini, bir düşünceyi, bir hayali, girişimciliğe çevirmeyi öğretti. Gençlere, düşüncelerini projelendirmeyi, sunmayı öğretti. Bunlar yeniçağın en önemli becerileridir” dedi. Fikir Otobüsü’nün başarılarıyla, ülke sınırlarını aşan bir proje haline geldiğini dile getiren Çakır, “Yenilikçi ve girişimci ruhu arttıran çalışmaların içinde olan gençlerin Mersin’in ve ülkenin en önemli sorunlarının çözümü olduğunu görüyor ve daha umutlu hale geliyoruz” diye konuştu. 
Gençlere de seslenen Çakır, “Unutmayın, bu yüzyıl sizin yüzyılınız. Kentimizin ve ülkemizin sizlere ihtiyacı var. Düşünmeye, sorgulamaya, eksikleri tespit etmeye ve sorunları çözecek yenilikçi fikirler üretmeye devam edin. Sizlere güveniyoruz. Asla umutsuzluğa düşmeyin, çünkü umut sizsiniz” dedi. 

Köksal: Türkiye’nin girişimcilik ekosistemini daha ileri taşıyacağız”
Toplantının açılışında konuşan TOBB Mersin Genç Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Başkanı K. Burçin Köksal ise, gençlerin ülkenin geleceği için büyük fedakarlıklarla, güzel projelerini sunduklarını söyledi. “Bu projeler geleceğin tohumları, aydınlık Türkiye için umut doluyuz” diyen Köksal, gençlerin gelişimi için TOBB Mersin Genç Girişimciler Kurulu olarak her türlü desteği vermeye hazır olduklarını, Türkiye’nin girişimcilik ekosistemini daha ileri taşıyacaklarını söyledi. 

Pehlivan: “Türklerin farkı aklına duygularını entegre edebilmesi”
Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, “Atatürk’ün gösterdiği muasır medeniyetler seviyesinin üzerine sizlerin hazırladığı böylesi projelerle çıkacağız” dedi. Bilimde, teknolojide ön almış ülkeler olmasına rağmen Türkiye’nin bu ülkelerden bir farkı bulunduğunu kaydeden Pehlivan, “Evet, akıl, bilgi, teknoloji önemli ama bunların hangi yönde kullanıldığı da en az onun kadar önemli. Aklı asla dışlamayacağız ama buna duyguyu da ahlakı da dahil edeceğiz. Bugün dünyanın başına gelen felaketlerin sebebi güce erişmiş, bilgiye ve teknolojiye sahip olanların arsızlığı, umursamazlığı, insani değerleri terk etmesidir. Sizler farkınızı sakın unutmayın” ifadelerini kullandı.

Uysal’dan gençlere yüzde 100 burs
Fikir Otobüsü’nün 2015’te yola çıktığını hatırlatarak o günden itibaren herkesin bir yere varmak için yol haritası çizdiğini kaydeden Mersin Milletvekili Dr. Levent Uysal, “Ben de çizdiğiniz yolda sizlere destek olmak adına birinci olan proje sahibi öğrencilere Nişantaşı Üniversitesi’nde yüzde 100 eğitim bursu hediye ediyorum” dedi. 

Özyiğit: “Hayallerinizden vazgeçmeyin”
Mersin’in dinamik yapısı, yenilikçi ve girişimci ruhunun ortaya çıkmasında böylesi projelerin büyük önem taşıdığını kaydeden Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, belediye olarak genç girişimcilere ve gençlerin teknolojik gelişimini sağlamaya yönelik yürüttükleri projeler hakkında bilgi aktardı. “Gençlerimizin azim ve kararlılığı en büyük motivasyon. Unutmayın ki her başarının temelinde bir hayal yatar” diyen Özyiğit, sözlerini, “Hayallerinizden hiç vazgeçmeyin” diye tamamladı. 

Durmuş: “Türkiye yüzyılının başarı hikayesi sizler olacaksınız”
İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş gösterdikleri başarılar dolayısıyla gençler ve öğretmenleriyle gurur duyduklarını söyledi. Mersin’in Teknofast, TÜBİTAK ve e-Twinning projelerinde elde ettiği başarılar hakkında bilgi aktaran Durmuş, “Ülkenin güçlü geleceğini sizler tasarlayacaksınız. Türkiye yüzyılının başarı hikayesi sizler olacaksınız” ifadelerini kullandı. 

Yaşar: “Gençlere her türlü desteğe hazırız”
Gençlere destek olup yollarını açacak her türlü akademik desteği verdiklerini ve vermeye de devam edeceklerini dile getiren Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erol Yaşar, cesaret gösterip yarışmaya katılan tüm öğrencileri tebrik etti. 


 
 



Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER