MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

Emlak sektörü durgun piyasaları yönetmek için satış prensiplerini öğrendi 04.06.2024 tarihinde yayınlandı

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) 39 No’lu Emlak ve Destek Faaliyetleri Meslek Komitesi, üyelerine yönelik eğitimlerini sürdürdü. Uluslararası Eğitmen ve Yazar Barış Kılıçarslan’ı üyeleriyle buluşturan Komite, katılımcıları “Durgun Piyasalarda Satış Prensipleri” konusunda bilgilendirdi. Eğitimde MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Sefa Çakır ile Meclis Başkanı Hamit İzol da sektör temsilcilerine eşlik etti. Toplantıya destek veren Endeksa Satış Direktörü Güneş Karaca, Yönetim Kurulu Başkanı Çakır’la Komite Başkanı Mete’ye birer teşekkür plaketi takdim etti. 


Emlak sektörü durgun piyasaları yönetmek için satış prensiplerini öğrendi

Çakır: “Kümelenmelisiniz”
Eğitim öncesi söz alan MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Sefa Çakır, her sektör gibi emlak sektörünün de zor bir süreçten geçtiğini belirterek sektör temsilcilerinin böylesi eğitimlerle birleşip gücünü artırması gerektiğini vurguladı. “Kümelenmeniz lazım” diyen Çakır, “Sektörünüzün geleceğine yönelik eğitimlere ağırlık verip yapay zekanın sektörünüzü nasıl etkileyeceğini belirleyip ona uygun stratejiler geliştirmeniz gerekli” ifadelerini kullandı. 
Ardından Mersin’e ilişkin değerlendirmelerde bulunan Çakır, “Türkiye de Anadolu da önemli ve zor coğrafyalar. Zorluklar insanı geliştirir. Mersin de bu coğrafyanın incisi. Bu inci önümüzdeki süreçte çok daha değerli olacak ve bu değerlenen topraklar en çok sizin sektörünüzü hareketlendirecek. Değerlenecek bu arazileri yurtdışından büyük firmalar yönlendirmek isteyecektir. Sizler birleşip güçlenip Mersin’in imkanlarını dışarıya bırakmamalısınız” dedi. 

Mete: “Sektörün niteliği çok önemli”
39 No’lu Meslek Komitesi Başkanı ve Meclis Üyesi Ümit Utku Mete ise komitenin yaptığı çalışmalar ve gösterdiği dayanışmayla, böylesi kıymetli eğitimlere önümüzdeki süreçte de devam edeceklerini aktardı. Ardından sektöre ilişkin değerlendirme yapan Mete, sektörün ve emlak sektöründeki mesleki niteliğin artması için ‘Taşınmaz Ticareti Yetki Belgesi’ alabilmek adına gereken bir yıllık stajın istisnasız uygulanması gereğini vurguladı.  Stajın sektörün niteliği ve asgari mesleki standartların tesisi anlamında önemine değinen Mete, yılbaşına kadar kaldırılan staj zorunluluğuna dikkat çekti. “Maalesef yılbaşına kadar bu zorunluluk kalktı ve bu süreçte emlak alanında hiç deneyim ve bilgisi olmayan arkadaşlar yetki belgesi alacak. Bu, sektörün kalitesi adına olumsuz bir şey” diyen Mete, “Ancak yılbaşı sonrasında tekrar staj zorunluluğu getirilecek olmasından dolayı mutluyuz. Sektörün niteliği çok önemli” değerlendirmesini yaptı. Mete konuşmasında Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Yönetimine ve meslek komitesi üyelerine desteklerinden dolayı teşekkür etti.



Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER