MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

Elvan: “Çukurova ikinci Marmara Bölgesi olacak bu kaçınılmaz” 04.05.2023 tarihinde yayınlandı

Eski Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’nı (MTSO) ziyaret ederek iş insanlarıyla biraraya geldi. MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan ve Meclis Başkanı Hamit İzol evsahipliğinde gerçekleşen görüşmede Bakan Elvan, Mersin için önümüzdeki süreçte yapılması planlanan çalışmalar hakkında bilgi verirken Başkan Kızıltan, iş dünyasının beklentilerini aktardı. 


Elvan: “Çukurova ikinci Marmara Bölgesi olacak bu kaçınılmaz”

Mersin’in ekonomik gücünü ve potansiyelini özetleyerek konuşmasına başlayan Lütfi Elvan, “Önümüzdeki süreçte Mersin, bölgenin en önemli üretim üssü olacak. Mersin ve Çukurova Bölgesi ikinci Marmara Bölgesi olacak bu kaçınılmaz” dedi. Mersin Konteyner Limanı yatırımını seçim beyannamesine net olarak yazdıklarına işaret eden Elvan, Mersin Limanı’nın artık gelen talebe yanıt veremediğini söyledi. 
Liman Endüstri Kalkınma Modelini ortaya koyduklarına da değinen Elvan, ülkenin refahını, bir şehrin refahını artırmak için mutlaka denizle bağlantı kurulması gerektiğini belirtip bu nedenle limanlar üzerinden bir kalkınma modeli üzerinde durduklarını anlattı. 
Ankara’nın savunma sanayindeki gücü, Konya’nın makine sanayindeki gücünü hatırlatan Elvan, şunları söyledi:
“Mersin ise tarımı, ticareti, lojistiği, sanayisiyle çok sektörlü yapıya sahip güçlü bir konumda. Ankara - Mersin ekseninde bir sanayi kuşağı oluşacak ve Mersin’e büyük bir akış olacak. Limanın yanı sıra Karaman – Ulukışla demiryolu hattını Mersin’e kadar devam ettireceğiz hatta Mersin’den Habur’a kadar uzanan demiryolu hattı projesi var. Mersin’in çok önemli bir konuma geleceğini şimdiden söyleyebiliriz.”

Kızıltan: “Hi-Tech OSB’ler kurmalıyız”
MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan ise birlik çağrısı yaptı. Mersin kurumlarının, sivil toplum kuruluşlarının kentin sorunlarının çözümü için büyük bir işbirliği içinde çalıştığını hatırlatan Kızıltan, aralarında milletvekillerini de görmek istediklerini söyledi. “Parti gözetmeksizin 13 milletvekilimizin Ankara’da sorunlarımızı takip etmesini istiyoruz” diyen Kızıltan, Mersin’in her metrekaresinin planlanıp yatırımların ondan sonra yapılması gerektiğine de değindi. Mersin’e yapılacak yatırımların çok yavaş ilerliyor olmasından duyulan rahatsızlığı da hatırlatan Kızıltan, “Mersin’in bir diğer önemli sorunu ise yeterince sanayi arazisi üretilememesi. Uzun uğraşlar sonunda sanayi arazisi oluşturuyorsak bu arazilere katmadeğer üretecek, ileri teknoloji kullanan yatırımlar çekmeliyiz. Hi-Tech OSB’ler kurmalıyız” ifadelerini kullandı. 
Meclis Başkanı Hamit İzol ise, “Sayın bakanımızın üzerimizde çok hakkı vardır. Her zaman yanımızda olup Mersin’e ağabeylik yaptı. Gelecekte de yapacağına inanıyorum” diye konuştu.  
 
 
 



Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER