MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

Eğitim Komitesi yol haritasını belirliyor 28.12.2022 tarihinde yayınlandı

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) 28 No’lu Eğitim Hizmetleri Meslek Komitesi 2023 yılı yol haritasını belirlemek adına ilk adımı attı. Özel Okul sahipleriyle bir araya gelerek sorunları ve talepleri dinleyen Komite Üyeleri, toplantılarını kurslar, kreşler, rehabilitasyon merkezleri ve sürücü kurslarıyla sürdürecek. 


Eğitim Komitesi yol haritasını belirliyor

MTSO 28 No’lu Eğitim Hizmetleri Meslek Komitesi, tamamlanan seçimlerin ardından çalışmalarına başladı. Komite ilk olarak 2023 yılı çalışmalarına yön vermek adına üyeleriyle bir araya geldi. Bu yıl daha sağlıklı yol alabilmek adına sektörü özel okullar, kreşler, kurslar, rehabilitasyon merkezleri ve sürücü kursları olmak üzere gruplara ayıran Komite, bu sayede her grubun kendisine özel sorunlarını tespit edip sektöre özel çözümler üretmeyi hedefliyor. 
İlk olarak özel okul sahipleriyle Komite Başkanı Cahit Tunç ve Meclis üyeleri Tamer Güner ile Ferhat Çakıl moderatörlüğünde gerçekleştirilen toplantıda özel okulların genel sorunları, yemek maliyetlerindeki artış gibi konular değerlendirilip 2023 yılı beklentileri ele alındı. MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan ile Meclis Başkanı Hamit İzol da eğitimcileri yalnız bırakmadı. 

Kızıltan: “Ülkenin bekası için eğitim şart”
Toplantıda söz alan Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, eğitimin önemine dikkat çekerek, böylesi önemli bir sektörün sorunlarının da önemli olduğunu vurguladı. Sektörün sorunlarının çözümü için sektör temsilcilerinin komite ile komitenin de yönetimle diyaloğunu artırmasının önemine dikkat çeken Kızıltan, bu sayede el birliği ile Mersin’deki eğitimi daha ileri taşıyabileceklerine inandığını söyledi. Özel okul temsilcilerine seslenerek, “Ülkenin bekası için eğitim şart. Daha iyi koşullarda yol alabilmek için siz Komite Üyelerimizi çalıştırın ki onlar da bizi çalıştırsın” diyen Kızıltan, geçen dönem tüm meslek komitelerinde çalışma disiplininin oturduğunu hatırlatıp, bu yıl sektörler adına çok daha verimli projeler yürütüleceğine inandığını söyledi. 

İzol: “Üzerimize düşen ne varsa yapmaya hazırız
Meclis Başkanı Hamit İzol ise, “Siz bizim çocuklarımızı iyi eğittiğinizde hem şehrimiz hem ülkemize büyük hizmet etmiş oluyorsunuz. Eğitim iyi olursa tüm sorunlar çözülür. Sorunların temeli yanlış eğitimden geliyor. Biz MTSO olarak üzerimize düşen ne varsa yapmaya hazırız. Sizlerin her zaman yanındayız” ifadelerini kullandı. 
28 No’lu Eğitim Komitesi’nin yeni üyeleri şu isimlerden oluştu: 
Komite Başkanı: Cahit Tunç
Başkan Yardımcısı: Hatice Suray 
Meclis Üyesi: Tamer Güner 
Meclis Üyesi: Ferhat Çakıl
Komite Üyesi: Murat Dayan 
 



Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER