MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

Depremzede öğrencilere burs desteği 31.05.2023 tarihinde yayınlandı

Mersin Cemevi tarafından organize edilip Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) ile Yenişehir Belediyesi tarafından desteklenen, depremzede üniversite öğrencilerine burs vermek adına organize edilen konser geliri düzenlenen törenle sahiplerini buldu. 500 depremzede üniversite öğrencisine burs verildi.


Depremzede öğrencilere burs desteği

Kahramanmaraş merkezli depremin ardından bölgede yaşayan üniversite öğrencilerine burs sağlayabilmek adına 16 Nisan’da düzenlen ve Musa Eroğlu, Eyfer Vardar ile Ender Balkır’ın sahne aldığı konserin geliri 500 depremzede üniversite öğrencisine burs oldu. Mersin Cemevi’nde düzenlenen Burs Dağıtım Töreni’ne MTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cem Bucuge, Yönetim Kurulu Üyeleri Murat Aktoğ ve Zeynel Aydemir yanında Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, Mersin Cemevi Başkanı Pir Hasan Kılavuz, Mersin Cemevi Danışma Kurulu Üyeleri, Yöre Dernek Başkanları ile Üniversite öğrencileri katıldı. Törende depremzede öğrenciler adına konuşan Malatya İnönü Üniversitesi Öğrencisi Canan Bağcı, “Depremin üçüncü günü Mersin’e geldik. Mersin’in bize kucak açması bizim için çok özel durumdur. Mersin Cemevi’nin evrensel yaklaşımla Cemevi’ne gelen herkese mezhep ayrımı yapmadan kucak açıp insanları birleştirmesi bizim için çok anlamlı. Başta Mersin Cemevi Başkanı Pir Hasan Kılavuz ve çalışanları olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.
Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit ise şunları söyledi: 
“Yenişehir Belediyesi, Ticaret ve Sanayi Odası, Büyükşehir Belediyesi, Mersin Cemevi herkes elini taşın altına koyarak depremin yaralarını sarmak için mücadele etti. Bu süreçte hiçbir ferdin diline, dinine, mezhebine, inancına kimliğine, bakmaksızın kucağımızı açtık. Depremin yarası hala kapanmadı. Deprem sorunlarına samimiyetle elin taşın altına koyup çözüm üreten kurumlarından birisi de Mersin Cemevi’dir. Bu organizasyonu yapan Mersin Cemevi’ne çok teşekkür ederiz.” 
Mersin Cemevi de dahil olmak üzere, ülkedeki tüm Alevi kurumların depremin ilk saatlerinden itibaren kaynaklarını ve kapılarını depremzedelere açtığını belirten Mersin Cemevi Başkanı Pir Hasan Kılavuz ise “Her şey deprem altında kaldı, fakat eğitim deprem altında kalmamalıdır. Cemevi olarak giysi ve gıda kolisi dışında bir şey yapmalıyız diye düşünüp öğrencilere burs verme kararı aldık” ifadelerini kullandı. Düzenledikleri konsere yurtiçi ve yurtdışından destek aldıklarını belirten Kılavuz, desteklerinin bundan sonra da devam edeceğini bildirdi. 


 



Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER