MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Oda ve Borsa başkanlarına ‘Yeşil Pasaport’ için yeşil ışık 15.05.2024 tarihinde yayınlandı

TOBB 80’inci Mali Genel Kurulu kapsamında düzenlenen Hizmet Şeref Belgesi Takdim Töreni'nde iş dünyasına seslenen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dışişleri Bakanı ile görüştüklerini 365 Oda ve Borsa başkanına görev süreleri boyunca yeşil pasaport verileceğini bildirdi. 


Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Oda ve Borsa başkanlarına ‘Yeşil Pasaport’ için yeşil ışık

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Sefa Çakır ve Meclis Başkanı Hamit İzol, MTSO TOBB Delegeleriyle birlikte Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) 80. Mali Genel Kurulu’na katılmak üzere Ankara’ya gitti. Anıtkabir’de Ata’nın huzurunda başlayan program TOBB İkiz Kuleler’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ve Oda/Borsa Başkanlarının katılımıyla düzenlenen ‘Hizmet Şeref Belgesi Plaket Töreni’ ile devam etti. Programa ayrıca Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı ve AK Parti Genel Başkanvekili Efkan Ala da katıldı. 

Hisarcıklıoğlu Marmara’ya alternatif bölge talep etti
Törende söz alan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, deprem riskine karşı Orta Anadolu-Doğu Akdeniz hattında yeni bir sanayi havzası kurulması gerektiğini söyledi. Bu hamleyle hem Marmara'nın kentsel dönüşümünün hızlandırılabileceğini hem de Marmara'da yüksek teknolojili yeni yatırımlar için alan açılabileceğini ifade eden Hisarcıklıoğlu, ardından vize ve geçiş kotalarına ilişkin şunları söyledi: 
"Bir konu var ki bizleri üzmeye devam ediyor. Tüm bu mücadelenin liderlerini vize kuyruklarında bekletiyoruz. Özel sektörün kanaat önderlerinin dış temaslarını kolaylaştıralım ki yolumuz açılsın. Dolayısıyla oda, borsa camiamızın da yeşil pasaportu fazlasıyla hak ettiğini düşünüyoruz. Her zaman reel sektörün yanında duran sizden bu konuda müjdeler geleceğine inanıyoruz."

“Yeşil pasaport için ilk adım”
Törende iş dünyasına seslenen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise, ekonomiye ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Yakın zamanda kamuda tasarruf tedbirlerini açıkladıklarını hatırlatıp israfın azaltılması gerektiğini belirten Erdoğan, bu paketi kamu iktisadi teşebbüslerle yerel yönetimlerin de uygulaması gerektiğini vurguladı. Tasarruf yanında ülkenin büyümesi, ekonomik açıdan güçlenebilmesi için üretimin önemine de dikkat çektiği konuşmasını Erdoğan, iş dünyasını ortak akılla birlikte hareket etmeye davet edip verimlilik vurgusu yaparak tamamladı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, ödül takdim töreni sırasında ise iş dünyasının yeşil pasaporta ilişkin taleplerine yanıt verdi. Bu konuda Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’la da görüştüklerini kaydeden Erdoğan, “İnşallah yaklaşık 365 yanılmıyorsam oda-borsa başkanına bu yeşil pasaporttan verilecek. Hayırlısı olsun, görevde oldukları süre içerisinde yeşil pasaportu kullanma imkânına sahip olacaklar" ifadelerini kullandı. 
Program Hizmet Şeref Belgesi Takdim Töreniyle son buldu. Törende 10 ve 20 yılını dolduran delegelere belgeleri takdim edildi. Törende 10. yılını tamamlayan MTSO TOBB Delegesi İbrahim Argün, Hizmet Şeref Belgesi’ni Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan aldı. 
Genel Kurulda ayrıca açılan stantlarda oda ve borsalar geleneksel ürünlerini tanıtmayı sürdürdü. Bu yıl ilk kez Mersin Ticaret ve Sanayi Odası, Mersin Deniz Ticaret Odası ve Mersin Ticaret Borsası ortak stant açarak Mersin’in geleneksel lezzetlerini tattırdı. Tantuni ve cezerye ikramı yanında bu yıl ilk kez sunulan balık tantuni de büyük ilgi gördü. Mersin, üç odanın yaptığı etkinlikle bir taraftan güç birliği örneği gösterirken diğer taraftan coğrafi işaretli tantuni ve cezeryesiyle lezzetlerini tanıttı.



Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER