MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

Çukurova Bölgesel Havalimanı’nda tarifeli uçuşlar haziranda başlayacak 27.04.2023 tarihinde yayınlandı

AK Parti'den Mersin milletvekili adayı olan Hazine ve Maliye Bakanı Doç. Dr. Nureddin Nebati, seçim çalışmaları kapsamında geldiği Mersin’de MTSO Nisan Ayı Meclis Toplantısı’na da katıldı. Toplantıda Mersin adına yapmayı planladıkları çalışmaları aktaran Bakan, kentin uzun süredir Çukurova Bölgesel Havalimanı’nı beklediğini hatırlatarak, 4 Mayıs’ta test uçuşunun gerçekleştirilip haziranda da tarifeli uçuşların başlayacağını müjdeledi. 


Çukurova Bölgesel Havalimanı’nda tarifeli uçuşlar haziranda başlayacak

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Nisan Ayı Meclis Toplantısı Meclis Başkanı Hamit İzol başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantının konuğu Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati oldu. Açılış konuşmasını yapan Meclis Başkanı İzol, Nebati’ye Mersin’in ve iş dünyasının beklentilerini sıraladı. Çok odaklı ekonomik yapıya sahip Mersin’in Türkiye’nin Akdeniz’den dünyaya açılan kapısı olduğunun altını çizen İzol, bu nedenle kentin güçlü olduğu sektörlerde bekleyen yatırımlarının tamamlanmasının Türkiye’nin güçlenmesi anlamına geleceğini vurguladı. Mersin Ana Konteyner Limanı’nın vakit kaybedilmeden yapılmasını beklediklerini dile getirdiği konuşmasında İzol, Mersin Lojistik Merkezi, Çeşmeli–Taşucu Otobanı, şehir içi trafiği rahatlatacak metro hattının da beklenen yatırımlar arasında yer aldığını ifade etti. D-400 karayolunun genişletilmesi ve bu yola paralel bir yola duyulan ihtiyacı vurgulayan İzol, Çukurova Bölgesel Havalimanı’nın uluslararası direkt uçuşlara açılmasının önemi, turizm bölgelerinin yatırımcılara tahsis edilebilir hale getirilmesi gerekliliğini, su sorununun çözümü için Pamukluk barajının devreye alınmasının önemini dile getirdi. İzol, Mersin’de yatırım için sanayi ve ticaret siteleri kurulması amacıyla kamu ve hazine arazilerinden yararlanılabilmesi konusunda da destek isteyip konuşmasını finansmana erişimin kolaylaştırılması gerekliliğini belirterek tamamladı. 

Kıratlı: “Parti ayrımı gözetmeden Mersin için çalışmalıyız”
AK Parti’den Milletvekili Adayı ve MTSO Meclis Başkan Yardımcısı Ali Kıratlı ise konuşmasında bir hayali olduğunu söyledi. Milletvekili seçimleri sonrası Mersin’de tüm siyasi partilerden 13 milletvekili bulunacağını hatırlatan Kıratlı, “Seçim sonrası asıl olan Mersin olmalı. Mersin’e gelecek bir yatırım söz konusu olunca tüm milletvekilleri biraraya gelip kenetlenerek bu yatırımı Mersin’e kazandırmalıyız. Dönem dönem biraraya gelip Kentin ihtiyaçlarını konuşmalıyız. Ben kendi adıma bunun sözünü veriyorum” diye konuştu. 

Nebati: “Test uçağı 4 Mayıs’ta inecek”
Hazine ve Maliye Bakanı Doç. Dr. Nureddin Nebati ise sözlerine bugüne kadar hükümet olarak yaptıkları çalışmaları özetleyerek başladı. Ardından Mersin’i değerlendiren Nebati, Mersin'de yapımı devam eden Çukurova Bölgesel Havalimanı'nda 4 Mayıs’ta test uçuşu yapılacağını müjdeledi. Mersin’in taleplerini haklı bulduğunu kaydeden Nebati, “O zaman bizim işimiz, gelen bu taleplerin karşılanması noktasında her türlü adımı atmak. Havaalanı yıllardır bitmedi. İnşallah biz 4 Mayıs’ta test uçağını indiriyoruz. Haziran’ın sonunda tarifeli uçuşla hem Adana’ya hem Mersin’e ama hem Adana’ya hem Mersin’e derken bölgesel olarak Çukurova’nın tamamına uluslararası iniş çıkışlar gerçekleşmiş olacak. Bir kilometrelik yolun bir kısmında çalışma var o da bu ay sonunda bitmiş olacak. İnşallah biz bu havaalanıyla gidip geleceğiz” açıklamasında bulundu. 
Toplantı soru cevap bölümüyle devam etti. 



Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER