MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel iş insanlarıyla buluştu 18.09.2021 tarihinde yayınlandı

Türkiye’nin önünde önemli bir fırsat bulunduğunu dile getiren CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel, “Dünyada çok ciddi bir para dolaşımı başladı. Bu para, yabancı yatırım, güven duyduğu ülkeye yönelir. Dolarlar havada uçuşurken Türkiye’ye gelmemesi mucize. Önümüzde yeni bir başlangıç için büyük bir fırsat var. Biz, başka bir Türkiye’nin mümkün olduğuna inanıyoruz” dedi. Özel, iktidara gelmeleri halinde sanayiciye sunacağı en büyük teşviki ise, “Memlekete hukuk ve kuvvetler ayrılığını, öngörülebilirliği getirerek vereceğiz” sözleriyle açıkladı. 


CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel iş insanlarıyla buluştu

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkan Vekili Özgür Özel, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’nı (MTSO) ziyaret ederek iş dünyası temsilcileriyle bir araya gelip Partisinin hedefleri ve çalışmaları hakkında bilgi verdi. İlk olarak MTSO Yönetimiyle bir araya gelerek sohbet eden Özel ardından konferans salonunda iş insanlarıyla buluştu. MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan ve Meclis Başkanı Hamit İzol evsahipliğindeki buluşmaya Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, CHP Mersin Milletvekilleri Ali Mahir Başarır, Cengiz Gökçel ve Alpay Antmen ile iş dünyası temsilcileri katıldı.
Toplantının açılışında konuşan MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan “Sizler bizlerden aldığınız bilgilerle politikalarınıza yön verirken bizler de partilerin Türkiye ekonomisiyle, sanayisi, tarımı, eğitimiyle ilgili görüşlerini alıp, derleyip hareket ediyoruz” dedi.  Aydınlanmak adına partilerin genel başkanları, başkan yardımcıları, parti temsilcileriyle zaman zaman bir araya geldiklerinin altını çizen Meclis Başkanı Hamit İzol ise, “Misafirimize bir kez daha hoş geldiniz diyoruz” ifadelerini kullandı. 

Özel: “İlk bir yılda yurt sorununu çözeceğiz”
Cumhuriyet Halk Partisi olarak gerek belediyeler gerekse genel merkez olarak “Muhatapla konuş, sorunu yerinde tespit et ve sonra çözüm üret” sistemi ile çalıştıklarını dile getiren Özel, bu nedenle iki günlük Mersin programı planlayarak sorunları, talepleri yerinde dinlemek istediklerini söyledi. Sorunları yerinde dinleyip öğrenerek sektörel ve bölgesel bazda Meclise, kamuoyunun gündemine taşımak istediklerini kaydeden Özel, korku siyasetinin çözüm üretmediğini tüm ülkenin gördüğünü söyledi. 
Ardından eğitimden sanayiye, tarımdan lojistiğe düşüncelerini aktaran Özel ilk olarak eğitim sektörüne değindi. İktidarın üniversite yapmayla övündüğünü ancak üniversiteyi kazanan öğrenciye kalacak yer hazırlamadığını kaydeden Özel, “Üniversite yapmak övünülecek bir konu ama o öğrenciyi bir yere yerleştiremezsen ideolojik ellere bırakırsın. Bizim belediyelerimiz bugün yurt inşa ederek illerindeki sorunları çözmeye çalışıyor. İktidar olduğumuzda ilk bir yılda TOKİ aracılığıyla ihtiyaç kadar yurt yapımına önem vereceğiz” dedi. Kadının iş yaşamında kalması için kreşlere önem verdiklerini belirten Özel, bu konuda da başta Mersin olmak üzere CHP’li belediyelerin önemli yatırımlar gerçekleştirdiğini anlattı. 

“Mersin’in üvey evlat muamelesi görmesinden vazgeçilmeli”
Mersin’in vergi vermede 5. hizmet alımında 22. sırada olduğunu hatırlatan Özel, “Mersin’in bir üvey evlat muamelesi görmesinden vazgeçilmeli” değerlendirmesini yaptı. Ana Konteyner Limanı başta olmak üzere bekleyen yatırımlarının vakit kaybedilmeden hayata geçmesi adına adım atılması gerektiğini kaydeden Özel, diğer taraftan Mersin’in de dahil olduğu kentler üzerindeki göçmen yükünün kaldırılmasının önemine değindi. 

“Dünyanın en kötü 10 ekonomisinde başkanlık sistemi var”
Krizin en çok esnafı vurduğunu dile getiren Özgür Özel, KOBİ’lerin borçlarının yılın ilk yedi ayında 969 milyar TL arttığını, 4 milyon 274 bin KOBİ’nin bankalara borçlu duruma geldiğini, 286 bin KOBİ’nin kullandığı kredilerin ileri takip aşamasında olduğunu, bunun da KOBİ’lerin yüzde 12’sinin takibe düşmüş borcu bulunduğu anlamına geldiğini söyledi. Sorunların çözümü için makro ekonomide iyi eğitim almış, pratik yapmış kadrolara ekonominin teslim edilmesi, liyakate önem verilmesi gerektiğini belirten Özel, “Ülkenin bugün yönetilmeyip savrulduğunu herkes konuşuyor. Türkiye’nin rejimi bir kişinin her şeye karar verdiği bir rejime dönüşmeye başladı” dedi. Dünyanın en iyi 10 ekonomisinin 9’unun parlamenter sistemle yönetildiğini yalnızca Amerika’da başkanlık sistemi bulunup orada da güçlü bir kuvvetler ayrılığı uygulandığını kaydeden Özel,  “Aralarında Çad, Sudan gibi ülkelerin olduğu en kötü 10 ekonominin ise 6’sı başkanlık, 4’ü yarı başkanlık sistemiyle yönetiliyor. Parlamento ve kuvvetler ayrılığı yok” bilgisini aktardı. 

“Bir ülkede hukuk güvencesi yoksa yatırımcı gelmiyor”
Hukukun, güvenin şeffaflığın olmadığı yere yabancı yatırımın da gelmeyeceğini, ekonomiyi güçlendirmenin mümkün olmayacağını vurgulayan Özel sözlerini şöyle tamamladı: 
“Bugün geldiğimiz noktada CHP olarak önümüzdeki dönemde sanayi için ne yapacaksınız derseniz, biz en büyük teşviki vereceğiz; memlekete hukuk ve kuvvetler ayrılığını getireceğiz, öngörülebilirlik getireceğiz. Hukuka güven yoksa ekonominin ileri gitmesi, şahlanması mümkün değil. Bizim ana taahhüdümüz memlekete hukuk güvencesi getirmek. Dünyada sıcak para gidecek yer arıyor. Dolarlar, Eurolar havada uçuşuyor, ama Türkiye’ye gelmemesi mucize. Şu anda herkes parasını fonunu yönlendirecek yer arıyor. Türkiye’nin bu yatırımı çekmek için yeni bir başlangıca ihtiyacı var. Önümüzde büyük fırsat var. İyi yönetimle, bir toplumsal mutabakatla, bu kadar genç iş gücüyle, avantajlı jeopolitik konumla şaha kalkacağız. Biz başka bir Türkiye’nin mümkün olduğuna inanıyoruz. Ülkenin potansiyeline inanıyoruz. 
Toplantı iş dünyasının merak ettiği soruları yöneltmesiyle sona erdi. 
 



Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER