MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

Çakır: “Limona destek verilmezse limon dalda kalacak” 20.10.2023 tarihinde yayınlandı

MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Sefa Çakır, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’dan limon için destek istedi. Başta bu yıl rekor düzeyde rekolte beklenen limonda yaşanan sıkıntılar olmak üzere tarım sektöründeki sorunları Bakan Yumaklı’ya aktaran Çakır, limona destek verilmemesi halinde ürünün dalda kalacağını vurguladı. 


Çakır: “Limona destek verilmezse limon dalda kalacak”

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Sefa Çakır, Mersin Milletvekili Dr. Levent Uysal ve beraberindeki Mersin heyeti, Mersin’in tarım sektöründe yaşadığı sorunları aktarmak ve tarım konusunda görüşmeler yapmak üzere Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’yı ziyaret etti. Mersin Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Özdemir, Akdeniz Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ferhat Gürüz, Ulusal Turunçgil Konseyi Başkanı Kemal Kaçmaz, Çukurova Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Ulusal Turunçgil Konseyi Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Okan Özkaya, MERYAD Başkanı Coşkun Doğmuş ile MTSO Başkan Danışmanı Ercan Akın’ın da katıldığı toplantıda DSİ Genel Müdürü, DSİ Genel Müdür Yardımcısı ile Tarım ve Orman Bakanlığın üst düzey bürokratları da hazır bulundu.  
Ziyarette narenciyede, özellikle bu sezon rekor düzeyde rekolte beklenen limonda yaşanacak sorunlara dikkat çeken MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Çakır, limona ihracatçının beklediği DFİF desteği verilmezse dalda kalacağını ve hem üreticinin hem de ihracatçının büyük zarar göreceğini söyledi. Toplantıda pestisit sorunundan analiz fiyatlarının yüksekliğine, tarım işçisi bulma zorluğundan AB ile yapılması gereken yeni nesil tarım mevzuatına, tarımsal üretim planlama çalışmalarına Oda ve Borsaların da dahil edilmesinden Pamukluk barajının eksik kalan isale hatları ve sulama sorununa kadar bir çok konu masaya yatırıldı. 

Bakan Yumaklı destek için girişimlerde bulunacak
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı ise sözlerine pestisit konusunda topyekun bir mücadele gerektiğini ifade ederek başladı. Planlamalara Oda ve Borsalar ile ilgili STK’ların da dahil edileceğini kaydeden Yumaklı, destekler konusunda Ticaret Bakanlığı ile görüşeceklerini ifade etti. Toplantıda Mersin’de tarımla ilgili oluşturulacak bir heyetin Tarım ve Orman Bakanlığı yetkilileriyle düzenli olarak bir araya gelmeleri kararlaştırıldı. 
 



Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER