MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

Büyük Ödül MDTO Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin 03.06.2021 tarihinde yayınlandı

Bölgede girişimcilik farkındalığını artırmak adına TOBB Mersin Genç Girişimciler Kurulu tarafından 2015’te hayata geçirilen ve ardından girişimciliğin daha erken yaşlara çekilmesi hedefiyle düzenlenen Liselerarası Girişimcilik ve Yenilikçilik Proje Yarışması ‘Fikir Otobüsü Lise’ finali düzenlendi. Finalde yarışmaya Mersin Deniz Ticaret Odası MTAL’den ‘Gemilerin Otomasyonla Yanaşma Manevrası’ Projesiyle katılan öğrenciler birinci olurken, Yenişehir Hacı Sabancı Anadolu Lisesi’nden ‘Hijyenik Paralar’ Projesiyle katılan öğrenciler ikinci, Toroslar Şifa Hatun MTAL’den ‘Enerjimle Buradayım’ Projesiyle katılan öğrenciler ise üçüncü oldu. 


Büyük Ödül MDTO Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin

Lise öğrencileri arasında girişimciliğe dikkat çekmek adına Mersin’in 13 ilçesinde TOBB Mersin Genç Girişimciler Kurulu tarafından başlatılıp Milli Eğitim İl Müdürlüğü Ar-Ge Bölümü destekleriyle sürdürülen ‘Fikir Otobüsü Lise Projesi’, düzenlenen final töreniyle son buldu. Son 6 ayda yarışmaya katılan 39 projeye online platformda verilen eğitimler ve mentörlük desteği yanında melek yatırımcılarla buluşturulması sonucu geçen zorlu sürecin ardından yapılan ön elemede 6 proje finale kaldı. Finale kalan projeler prototip ve teknik iyileştirme anlamında gerek Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi (MTOSB) Model Fabrika yetkililerinin gerekse TOBB Mersin Genç Girişimciler Kurulu tarafından atanan mentör üyelerin katkılarını alarak projelerini olgunlaştırdı. Final akşamı projelerini jüri üyelerine sunan gençlerden birinci olan grubun her bir ekip üyesine dizüstü bilgisayar, ikinci olan ekip üyelerine arduino uyumlu saat ve üçüncü olan ekip üyelerine ise Raspberry Pi Seti verildi. 
Finale kalan 6 projeyi değerlendiren jüri üyeleri arasında TOBB Mersin Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Osman Kiper, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ruhi Koçak, Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, Mersin İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca, MTOSB Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Tekli ve Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Gülcan Kış yer aldı. Mersin Valisi Ali İhsan Su’yun da katıldığı törende MTSO Meclis Başkanı Hamit İzol, Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Cem Bucuge, TOBB Mersin İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Ayla Harp ile Genç Girişimciler Kurulu Üyeleri de gençleri yalnız bırakmadı. 
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayıp açılış konuşmaları ile devam eden törene TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu da görüntülü mesajı ile katılarak gençleri selamlayıp tebrik etti. Gençlerin proje sunumu sonrası yapılan oylama ile dereceye giren fikirler belirlendi. 
Birinci olan projeye ödülünü MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Gülcan Kış eşliğinde Mersin Valisi Ali İhsan Su verirken ikinci olan grup ödüllerini Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı ve Milli Eğitim İl Müdürü Adem Koca’dan aldı. Üçüncü grubun ödülünü ise MTSO Meclis Başkanı Hamit İzol ile MTOSB Yönetim Kurul Başkanı Sabri Tekli verdi. Tören; kurul üyeleri, ön eleme ve final jüri üyeleri ile mentörlere verilen plaketler ve toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi. 



Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER