MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

Batı Karadeniz ile Mersin işbirliğine gidiyor  12.10.2021 tarihinde yayınlandı

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası ile Çukurova Kalkınma Ajansı, Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı ve TR81 bölgesinde ihracat yapan veya ihracata başlayacak işletmelerin hedef pazarlara hızlı ve kolay erişimini sağlamak adına işbirliğine gidildi. 


Batı Karadeniz ile Mersin işbirliğine gidiyor 

Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) Genel Sekreteri Dr. Lutfi Altunsu beraberindeki TR81 Bölgesinde faaliyet gösteren Ticaret ve Sanayi Odası temsilcilerinden oluşan Batı Karadeniz Heyeti, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’nı (MTSO) ziyaret etti. Heyette Zonguldak TSO Başkanı Metin Demir, Alaplı TSO Başkanı Recep Ocak,  Karedeniz Ereğli TSO Başkanı Arslan Keleş, Devrek TSO Başkanı Haldun Hacıkulaoğlu, Çaycuma TSO Başkanı Zekai Kamitoğlu, Bartın TSO Başkanı Halil Balık ile Oda Genel Sekreterleri ve teknopark yöneticileri de yer aldı. Mersin adına ise görüşmeye MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, Meclis Başkanı Hamit İzol, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hakan Sefa Çakır, Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Cem Bucuge ile Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA) Genel Sekreteri Savaş Ülger katıldı. 
Ziyaretle TR81 Bölgesinde ihracat yapan veya ihracata başlayacak işletmelerin hedef pazarlara hızlı ve kolay erişiminin sağlanması, bu kapsamda doğru ve güvenilir ticari bilgi kaynaklarına ulaşım için BAKKA ve Bölge Odaları işbirliğinde ticari istihbarat faaliyetlerinin artırılması hedeflendi. Bu hedefe yönelik başarılı çalışmaları bulunan MTSO ve ÇKA ile eğitim, teknik danışmanlık ve tecrübe paylaşımını içeren bir işbirliği protokolü imzalandı. 
Ajanslar ve Odalar arasında imzalanan Dış Ticaret İstihbarat Merkezi İşbirliği Protokolü kapsamında TR81 Batı Karadeniz Bölgesindeki Ticaret ve Sanayi Odalarıyla ihracat yapan veya ihracat potansiyeli bulunan firma temsilcilerine dış ticarete yönelik eğitim ve danışmanlık hizmeti sağlanacak. Bu doğrultuda hedef pazar analizi, ticari bilgiye hızlı ve kolay erişim metotları, potansiyel müşteri tespiti gibi konularda kapasite geliştirilecek. Alınacak eğitim ve sağlanacak danışmanlıkla dış ticaret analizi çalışmalarındaki tecrübenin Bölge Odalarına aktarılması ve TR81 Batı Karadeniz bölgesine yayılması amaçlanıyor. Böylece bölgenin ihracat kapasitesinin geliştirilerek ekonomik kalkınmaya katkı sağlanması hedefleniyor. 

Kızıltan: “Ülkeyi bizler ayakta tutuyoruz, istişareleri artırmalıyız”
MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan oda çalışmaları hakkında bilgi vermesi sonrasında, “Ülke ekonomisini bizler ayakta tutuyoruz. Birbirimizle istişare içinde olmalıyız. Yapacağımız fikir alışverişleriyle ticaretimizi geliştirmeliyiz. Sonuçta bizim aramızda siyasi çekişmeler olmaz. Bizler fikirlerimizle siyasetçileri yönlendiririz. Taşın altında bizim elimiz var. Ne yapılması gerektiğini biz biliyoruz. Diyalog içinde olup ne istediğimizi bildirmeliyiz. Bizim düşüncemiz her zaman işimiz, aşımız, çalıştırdığımız personelimiz.” dedi. Mersin’de tüm kurumlar arasında sıkı bir diyalog oluştuğunu, birliktelik yakalandığını kaydeden Kızıltan, “Çekişmelerden uzak bu birlikteliğin formülünü biliyoruz. Bu deneyimi size de aktarmak istedim. Çekişmelerin yaşanmadığı bu birliktelik havası tüm ülkeye yayılmalı” ifadelerini kullandı.  

İzol: “Tecrübe paylaşımları önemli”
MTSO Meclisi’nin çalışmalarını anlatan Meclis Başkanı Hamit İzol ise, “Ziyaretinizden büyük memnuniyet duydum. İnşallah biz de sizleri ziyaret ederiz. TOBB’un en büyük özelliği bu. Birbirimizi tanımamıza ve tecrübelerimizi paylaşmamıza olanak sağlaması. Mersin ile temaslarınızda, burada yapacağınız işlerde karşılaşabileceğiniz olası sıkıntıların çözümü adına her türlü desteği vermeye hazırız” dedi. 
Toplantı, misafir Oda Başkanlarının bölgelerindeki çalışmalarını aktarması ve karşılıklı hediyelerin verilip toplu fotoğraf çekimi ile son buldu. 
 



Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER