MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

Başkan Kızıltan, Mut ve Gülnarlı üreticilerin yanında yer aldı  16.06.2022 tarihinde yayınlandı

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından ‘Destek Büyükşehirden Üretim Çiftçi’den etkinliği kapsamında Mut’ta düzenlenen Sulama Borusu ve Makine Ekipman Desteği Töreni’ne katıldı.


Başkan Kızıltan, Mut ve Gülnarlı üreticilerin yanında yer aldı 

Mut Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Gürsel Aydın, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mut Belediye Başkanı Volkan Şeker, kooperatif başkanları ve çiftçilerin yer aldığı törende 8’i Gülnar, 18’i Mut için olmak üzere toplam 26 adet hamur yoğurma makinesi, biri Gülnar biri Mut’a olmak üzere 2 adet erik boylama makinesi ile 2 adet ceviz soyma makinesi, Mut’a 16 bin 368 metre HDPE sulama borusu ile 1602 metre çelik boru dağıtıldı.

Kızıltan: “Verim artışında sulama önemli”
Törende konuşma yapan MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, sulamanın tarım açısından önemine değindi. Kendisinin de tarımsal sulama üzerine faaliyet gösterdiğini, tarımsal üretim yapmasa da sektörün önemli paydaşları arasında yer aldıklarını kaydeden Kızıltan, 1990’lı yıllarda Mut’ta yaptığı çalışmalar hakkında bilgi verdi. İlçe halkının inanmamasına rağmen çalışmalarını sürdürüp Mut’un yüksek kesimlerine su taşıdıklarını hatırlatan Kızıltan, toprağın su ile buluşması sonucu zeytin ve kayısı üretiminde rekoltelerin arttığını söyledi. Büyükşehir Belediyesi’nin tarıma yönelik çalışmalarını büyük memnuniyetle takip ettiklerini vurgulayan Kızıltan, “Bu tür törenleri önemsemem nedeniyle ben de Büyükşehir Belediye Başkanımızı yalnız bırakmıyorum. Verilen destekler, makineler elbette önemli ama sizlerin emeği, çalışmanız çok daha önemli. Ülkemize büyük hizmetler yapıyorsunuz. Hepinizin emeğine sağlık” ifadelerini kullandı. 

Seçer: “Önemli olan ihtiyaç zamanı destek verilmesi”
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ise zirai girdilerin fiyatlarının çok yükseldiği, mazotun litresinin, borunun metresinin, gübrenin kilosunun değerinin arttığı süreçte belediyeler eliyle yapılan katkıların daha değerli hale geldiğini söyledi. “Önemli olan insana ihtiyacı varken yardımcı olabilmek” diyen Seçer, mevcut durumda üreticilerin devlet desteğine duyduğu ihtiyaca dikkat çekti. Seçer bugüne kadar yapılan çalışmalar hakkında bilgi verip bundan sonra yapmayı planladıkları projelerin detaylarını aktardı. 
Konuşmalar sonrasında ekipmanlar sahiplerine teslim edildi.



Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER