MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

Başkan Çakır Mersin firmalarını ‘İstanbul Küresel E-İhracat Zirvesi’ne davet etti 08.08.2024 tarihinde yayınlandı

İstanbul, 4-5 Eylül günlerinde düzenlenecek ‘İstanbul Küresel E-İhracat Zirvesi’ ile küresel pazar liderleri, e-ticaret satıcıları, perakendeciler, distribütörler, entegratörler ve e-ihracat konsorsiyumları dahil olmak üzere çok çeşitli katılımcılara ev sahipliği yapacak. Organizasyonun firmalara küresel pazarda rekabet gücünü artırmak ve e-ihracat kapasitelerini en üst düzeye çıkarmak için önemli bir fırsat sunacağına işaret eden MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Sefa Çakır, tüm Mersin firmalarını yalnızca profesyonellere açık olacak bu büyük organizasyona katılmaya davet etti. 


Başkan Çakır Mersin firmalarını ‘İstanbul Küresel E-İhracat Zirvesi’ne davet etti

Ticaret Bakanlığı himayesi, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM)  iş birliğiyle, Elektronik Ticaret İşletmecileri Derneği (ETİD) tarafından 4-5 Eylül günlerinde, Haliç Kongre Merkezi’nde, İstanbul Küresel E-İhracat Zirvesi düzenlenecek. Konuyla ilgili olarak Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) ile Akdeniz İhracatçı Birliği (AKİB) işbirliğinde Ticaret Bakanlığı E-İhracat Daire Başkanı Hasan Önal’ın katılımıyla bölgedeki firmalara yönelik online bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Toplantıda organizasyon hakkında bilgi paylaşan Önal, Walmart Başkan Vekilinden PayPal Genel Müdürüne kadar küresel pazarlardaki lider isimleri, yenilikçi girişimcileri, endüstri liderlerini ve dijital ticaretteki en iyi profesyonelleri bir araya getireceklerini söyledi. Ulusal ve uluslararası 100’den fazla konuşmacının yer alacağını ifade eden Önal, katılımcılara sektörün geleceğini şekillendirecek trendler, stratejiler ve teknolojiler hakkında derinlemesine bilgi aktarılacağına işaret edip e-ihracat ekosisteminin geliştirilmesine dair önemli bir adım atılmış olacağını vurguladı. Düzenlenecek B2B ve B2C’lerle firmalara ağ kurma fırsatı sunulacağını, etkileşimli panellerle iş stratejileri geliştirilmesine olanak tanınacağını kaydeden Önal, benzersiz bir e-ihracat deneyimi sunulacağını dile getirdi. 

Çakır: “Ya seyreden ya oyuncu olacağız”
Değişen dünya ticaretine uyum adına etkinliği çok önemsediklerini vurgulayan MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Sefa Çakır, “Dünya ticareti merkezinde yapay zeka olan teknolojilerle tahmin edilemez bir geleceğe doğru hızla gidiyor. Hangi sektörde güçlü olduğumuz değil, hangi sektör olursa olsun bu sektörleri yüksek teknolojiyle dijital dünyaya nasıl entegre edebileceğimiz önem kazanıyor. Eğer dijital dönüşüme doğru entegre olamazsak dünya ekonomilerinde kaybetmek zorunda kalabiliriz” dedi. 
Gelecek projeksiyonunda bugünün klasik dış ticaret mantığının da yok olacağına dikkat çeken Çakır, “Bu zirvenin program içeriği, katılımcılarının çeşitliliği bizi geleceğe hazırlayıp farkındalık yaratmanın ötesinde somut adım atmamız için tasarlandı. Bu zirveyi çok önemsiyoruz ve firmalarımızın katılımını bekliyoruz” ifadelerini kullandı. 
Gelişime uyum sağlanması halinde firmaların hayatta kalabileceğini vurguladığı konuşmasını Çakır, şöyle tamamladı: 
“Küresel ticarette ya seyreden ya da oyun içinde bir oyuncu olacağız. Tüm bunlar dijitalleşme trenini yakalamaya bağlı. Ülkemiz sanayi devrimlerinde birkaç yüzyıl kaybetti. Bu kez yüzyılların eksiğini kısa sürede telafi fırsatı var ıskalamamalıyız. Kaynaklarımızı bu işin ekonomik sisteminin kurulmasına ayırmalıyız. Ticaret Bakanlığımızın öncü vizyonu iş dünyasının güçlü farkındalığı umut veriyor. Bu zirvenin süreci hızlandıracağına inancımızla MTSO olarak her türlü desteğe hazırız.” 

ÖNEMLİ NOT: TİM koordinasyonunda düzenlenecek B2B görüşmelerde katılımcı firmalar, dünyanın önde gelen pazaryerleriyle birebir görüşme imkânı bulacaklardır. Bu imkândan yararlanmak isteyen firmaların, www.igexx.com  üzerinden “B2B 4 B2C” bölümünde yer alan katılımcı kayıt formunu doldurmaları gerekmektedir. Etkinliğin sadece profesyonellere açık olması ile önemli iş ağları sağlayacaktır.



Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER