MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

AYB Endüstri, askeri fabrikaların onaylı tedarikçisi oldu 03.03.2023 tarihinde yayınlandı

Kendisine geçtiğimiz yıl savunma sanayine hizmet verme hedefi koyan AYB Endüstri Mühendislik A.Ş, bir yıl içinde hedefine ulaştı. Yaptığı yatırımlar ve aldığı belgelerle askeri fabrikaların onaylı tedarikçiler listesine adını yazdıran firma, savunma sanayinin kullandığı spesifik bazı ürünlerde ithalatın önüne geçmeye hazırlanıyor. 


AYB Endüstri, askeri fabrikaların onaylı tedarikçisi oldu

Endüstriyel motorlar ve güç üniteleri, madencilik, marine uygulamalar ve savunma sanayinde kullanılan dizel motor yakıt sistemleri için dünya çapında sektörün önde gelen yedek parça tedarikçileri arasında yer alan AYB Endüstri Mühendislik A.Ş, tasarım, üretim, ar-ge ve imalatta askeri fabrikaların onaylı tedarikçisi oldu. Firma yaptığı yatırımlar ve aldığı sertifikalar sonrası gerçekleştireceği üretimlerle taarruz helikopteri Atak 2’den ana muharebe tanklarına kadar birçok askeri aracın motorunu güçlendirecek ve yenileyecek parçaların üretimine hazırlanıyor. Bu sayede bir taraftan ithalatın önüne geçerek ülkeye döviz kazandıracak olan AYB Endüstri diğer taraftan parça tedariki sırasında ithalat kaynaklı uzun bekleme sürelerini ortadan kaldırıp mevcut araçların daha verimli kullanımına zemin hazırlayacak. 
Askeri alanda kullanılan araçların motorlarının uzmanlık alanlarına girdiğini belirten AYB Endüstri Yönetim Kurulu Başkanı Savaş Aybaba, mekanik ünite enjektörler, elektronik ünite enjektörleri, yüksek basınç pompaları gibi birçok üründe hizmet verebildiklerini söyledi. Gizlilik prensibi doğrultusunda talep edilen farklı ürünleri de geliştirebildiklerini kaydeden Aybaba, çalışmalarında Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) bünyesinde hizmet veren Endüstriyel Tasarım ve KOBİ Danışmanlık Merkezi ile de sıkı bir işbirliği içinde olduklarını vurguladı. Aybaba, en büyük sıkıntıyı ise yapacakları yeni yatırımlar için arazi bulma noktasında yaşadıklarını belirterek, organize sanayi bölgesine yatırım yapmak istediklerini söyledi. 

Kızıltan: "Mersin'i yönetenler de artık firmaların vizyonuna uymalı"
Yaptığı yatırımların detayları hakkında bilgi almak adına firmayı ziyaret ederek Yönetim Kurulu Başkanı Savaş Aybaba ve babası Mehmet Aybaba ile bir araya gelen MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan şu değerlendirmeyi yaptı: 
“AYB Endüstri artık tam anlamıyla bir yüksek teknoloji firması oldu. Sınırları zorlamaya da devam ediyorsunuz. Bu başarınızı görmekten büyük mutluluk duydum. Daha büyük işlere imza atabilmeniz için gereken yatırımlara yönelik arazi talebiniz olduğunu biliyorum. Maalesef Mersin’de sanayi parseli üretmek halen çok zor. Mevcut arazilerde de seçici davranıp katmadeğer sağlayan teknoloji üreten firmalara öncelik verilmesi gerektiğini her fırsatta, her ortamda dile getiriyorum. Artık Mersin’i yönetenlerin de firmalarımızın zorladığı bu vizyona uyması gerekli.” 



Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER