MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

Atölye1886’da Dünya Ticaret Oyunu oynandı 25.09.2022 tarihinde yayınlandı

Junior Chamber International (JCI) Mersin Temsilciliği, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) bünyesinde faaliyet gösteren Atölye1886’da girişimci adaylarına Dünya Ticaret Oyunu oynattı. MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan’ın da katıldığı etkinlikle katılımcılara girişimcilik ve teknoloji anlatılarak bu iki kavram birleştirilip dünyaya nasıl açılabileceklerinin ipuçları verildi. 


Atölye1886’da Dünya Ticaret Oyunu oynandı

JCI Mersin Temselciliği Kurucu Başkanı Hacı Kardaş tarafından düzenlenen etkinliğe MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan’ın yanı sıra Adana JCI Şubesi Başkanı Nuri Pekçetin, Mersin Teknopark girişimcilerinden Bilgehan Üstündağ ile Okan Kurtuluş katıldı. Açılış konuşmalarıyla başlayan etkinliğin ilk bölümünde Okan Kurtuluş, bilişim üzerine firma kurarken yaşadığı sıkıntıları, bu sıkıntıları aşmak için neler yaptığını anlatarak tecrübelerini paylaştı. Ardından oyun Adana ve Mersin’den katılan 18-40 yaş arası 25 katılımcı ile gerçekleştirildi. Oyun kapsamında katılımcılara yönetim eğitimi, ilişki yönetimi, takım kurma, strateji ve işbirliği geliştirme becerilerini geliştirme, baskı altında çalışma, müzakere yapma, uluslararası ticaret ile ilgili tartışma ve bilgi edindirme platformu sağlama ve networking için aktif eğlencli, eğitici bir deneyim sunuldu. Talep olması halinde devamı gerçekleştirilecek organizasyona katılan kişilerin sonrasında Mersin Teknopark girişimcileri ile networklerini geliştirip dünyaya açılmalarına katkı sunulması hedefleniyor. 
Açılışta söz alan Başkan Kızıltan, Mersin ve Adana gençlerinin bir arada çalıştığını görmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. “Sizleri bir arada görmek beni umutlandırdı. Sizler el ele verip çalışırsanız Çukurova dünyanın en önemli ekonomi bölgelerinden olur” diyen Kızıltan, birlikte katma değer üreten projeler üretmeye odaklanmaları tavsiyesinde bulundu. 
 



Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER