MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

Arkas: “Mersin, demiryolu ile Anadolu’ya bağlandığında çok daha fazla gelişecek” 29.05.2024 tarihinde yayınlandı

Mersin’de yaklaşık yarım asırdır faaliyetlerini sürdüren Arkas, yeni merkez binasını hizmete açtı. Açılışa katılan Arkas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Lucien Arkas yeni yatırımları hakkında bilgi verip, “Mersin, demiryolu ile Anadolu’ya bağlandığında çok daha fazla gelişecek, buna inanıyorum ve yıllardır yatırım yapıyorum” dedi.


Arkas: “Mersin, demiryolu ile Anadolu’ya bağlandığında çok daha fazla gelişecek”

Denizcilik ve lojistik entegre hizmet zinciriyle Türkiye ve Mersin dış ticaretine katkı sağlayan Arkas’ın yeni merkez binası açılışına Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cem Bucuge ve Yönetim Kurulu Üyesi Murat Aktoğ da katıldı. 
Arkas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Lucien Arkas, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Bernard Arkas ve Diane Arkas Göçmez, Arkas Holding Lojistik Grubu Başkanı Onur Göçmez, Arkas Line CEO’su Can Atalay, Arkas Denizcilik CEO’su Cenk Değer evsahipliğindeki açılışta konuşan Arkas Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Diane Arkas Göçmez şunları söyledi: 
“Kuruluşumuzdan itibaren sürekli gelişim içerisindeyiz. Bugün de Mersin’de bu bölgeye yakışan yeni merkezimizi devreye aldık. Mersin’e, Yenice’ye yapmış olduğumuz yatırımlar, bölgenin stratejik konumunu destekler boyutta ve bu şekilde devam edeceğiz.” 
Arkas Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Bernard Arkas, “1978’de İzmir ve İstanbul’un ardından üçüncü şubemiz olarak Mersin ofisimizi açtığımız günlerin üzerinden neredeyse yarım asır geçti. O günden bu yana şirketimiz Hindistan’dan Amerika’ya, Afrika’dan Kuzey Almanya’ya kadar büyüyen ve 27 ülkede 30 şubeye ulaşan bir yapı haline geldi” diye konuştu. 
Arkas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Lucien Arkas ise, Mersin’in Türkiye dış ticaretinin yanında Arkas için de çok önemli bir şehir olduğunu belirterek, “Mersin bize, biz Mersin’e her zaman destek olduk. Arkas olarak Mersin’de birçok ilkimizi gerçekleştirdik” dedi. Türklerin denizde bir yeri olduğunu ve onu geliştirme hedefiyle yatırımlarını sürdürdüklerini belirten Arkas, “50 gemimiz var ama 6 konteyner gemisi daha sipariş verdik. Mersin, demiryolu ile Anadolu’ya bağlandığında çok daha fazla gelişecek, buna inanıyorum ve yıllardır yatırım yapıyorum. Diğer taraftan biz yıllar önce burada, Yenice’de bir arazi aldık, ardından 5 tane hibrit lokomotif siparişi verdik, onları da seneye teslim alacağız. Bilin ki benim ruhumda Mersin her zaman var, Mersin’de birlikte büyümeye devam edelim” diye ekledi. 
 



Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER