Dünyanın en önemli lojistik fuarlarından birisi olan “SIL 2015” 9-10 Haziran’da Barselona’da düzenlenecek.
Dünyanın en önemli lojistik fuarlarından birisi olan “SIL 2015” 9-10 Haziran’da Barselona’da düzenlenecek. Dünyanın her yerinden lojistik firmalarının, liman temsilcilerinin, enerji şirketlerinin, sektörle ilgili teknolojik çözüm firmalarının, danışmanlık şirketlerinin ve hükümet temsilcilerinin katılacağı Fuar etkinliği çerçevesinde Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’nın Lojistik Komisyonu Başkanlığını yürüttüğü ASCAME (Akdeniz Ticaret ve Sanayi Odaları Birliği) organizasyonu olan 13. MEDA LOGISTICS FORUM kapsamında AKDENİZ LİMANLARI ZİRVESİ de düzenlenecek. Zirvenin açılış konuşmasını ASCAME Lojistik Komisyonu Başkanı olarak MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut yapacak.
Fuar ve Limalar Zirvesi organizasyonlarında ASCAME Lojistik Komisyonu Başkanı olarak hem Mersin’i hem de Türkiye’yi temsil edecek olan MTSO Yönetim Kurulu ve ASCAME Lojistik Komisyonu Başkanı Şerafettin Aşut, yaptığı açıklamada SİL 2015 Lojistik ve Transport Fuarı’nın dünyanın sektörel anlamda en ciddi fuarı olduğunu ve ASCAME olarak destek verdiklerini ifade etti. Mersin Ticaret ve Sanayi Odasının Akdeniz’de kıyısı bulunan 22 ülke ve 300’den fazla Ticaret ve Sanayi Odasının üye olduğu ASCAME Lojistik Komisyonu Başkanlığını başarı ile yürüttüğünü ifade eden Başkan Aşut, Mersin’in bu oluşumlarda artık karar verici bir rol oynadığını söyledi. Aşut, fuar ile paralelinde düzenlenecek, bir ASCAME organizasyonu olan “MEDA Lojistik Forumu” kapsamındaki “Akdeniz Limanlar Zirvesi’nde” değişen dünya ekonomisinde tek bir Akdeniz pazarı ve Akdeniz entegrasyonunu vurgulayacaklarını söyledi. Başkan Aşut açıklamasında şunlara değindi:
“Bu fuar ve forum Akdeniz’deki ekonomik iş birliği ve entegrasyon için önemli imkanlar vermektedir. Sektör orada, hükümet temsilcileri orada, STK’lar orada. Akdeniz ülkelerinin diğer pazarlarda ortak hareket edebilme imkanlarını arayacağız. Bu anlamda amacımız Mersin’in lojistik imkanlarını daha çok ortaya koymak olacaktır. ‘B2B’ olarak adlandırılan karşılıklı firma görüşmelerinin yanı sıra, bizim için ‘B2Governments’ denilen hükümet temsilcileri ile görüşmeler önem kazanmaktadır. Mersin olarak Mısır, Lübnan, Fas, Libya, Tunus ülkelerin Bakanları ve lojistik sorumluları ile görüşme fırsatı bulacağız. İş dünyası olarak hükümetleri uzlaşmaya yönlendireceğiz. İş dünyasının temel görevlerinden birisi de bu olmalıdır. Mersin bu anlamda Orta Doğu, Kuzey Afrika ve Güney Avrupa bakımından Türkiye’nin giriş ve çıkış kapısıdır. Mersin Türkiye’nin Akdeniz’deki en büyük limanı ve lojistik kentidir. Bu anlamda Mersin Ticaret ve Sanayi Odası olarak, ASCAME Lojistik Komisyonu Başkanlığımızı ve bu lobi gücünü iyi kullanarak hem sorun yaşadığımız hem de en önemli pazarlarımız olan bu bölge temsilcileri ile bire bir görüşme imkanımız olacak. Mersin sadece ekonomik anlamda değil, uluslararası temsil anlamında da ülkemizi layıkıyla temsil edecek ve sorunların çözümünde baskı unsuru olmaya devam edecektir” dedi.