MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

20 yılını dolduran eğitmenlere plaketleri verildi  26.11.2021 tarihinde yayınlandı

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) 28 No’lu Eğitim Hizmetleri Meslek Komitesi, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla düzenlediği etkinlikte hizmet süresi 20 yılı aşan sektörün duayenlerine plaket verdi. MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, Meclis Başkanı A. Hamit İzol, Yönetim Kurulu Üyesi İsa Çani, Komite Üyeleri, Meclis Üyeleri, Toros Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Arıöz, Mersin – Tarsus Tarımsal Ürün İşleme İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (TÜİOSB) Yönetim Kurulu Başkanı Gül Akyürek Balta ile sektör temsilcilerinin katıldığı etkinlik, kokteyl ile başladı. 


20 yılını dolduran eğitmenlere plaketleri verildi 

Sektörün sorunlarının dile getirildiği etkinliğin açılışında konuşan MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, “Ülkemizin gerçekçi, çağdaş, ileriye yönelik insan yetiştiren eğitim sistemine ihtiyacı var. Eğitim sistemi sürekli değiştirilip bozularak, sorunlar yumağı halinde, neye hizmet ettiği belli olmayan bir Milli Eğitim Sistemi olmamalı. Sizlerin değeri paha biçilemez. Türkiye için dünya ile rekabet edebilecek insanlar yetiştirmeye devam etmelisiniz. Yılmayın, ülkemiz için, dünya için insan yetiştirmeye devam edin” dedi.
MTSO Meclis Başkanı A. Hamit İzol ise, “Ben Türkçeyi 7 yaşında öğretmenimden öğrendim. Ardından edebiyata yönelip 6 tane kitap yazdım. Hepsi öğretmenlerim sayesinde oldu. Hakkınız ödenemez. Sorunlarınızı yakından biliyoruz ve çözümü noktasında her zaman yanınızdayız” ifadelerini kullandı.  
Meclis Üyesi Tamer Güner, her eğitim kurumunu verdiği hizmetle, sağladığı istihdamla bacasız birer sanayi tesisine benzeterek, “MTSO’ya 330 kayıtlı üye ve 6 bin çalışanla kent ekonomisi ve ülke ekonomisine katkı sunuyoruz. Tüm eğitimcilere üstlendikleri bu görev için teşekkür ediyorum” dedi. Pandemiyle birlikte zorlu bir süreçten geçildiğini hatırlatan Güner, Komite olarak Oda Yönetiminin de desteğini alarak bu süreci en az zararla atlatabilmek adına yürüttükleri çalışmalar hakkında bilgi paylaştı. 
Bir diğer Meclis Üyesi Yalçın Balcı, “Sıkıntılar çok ama yürek yüreğe verir, güç birliği yaparsak üstesinden gelebiliriz” derken, Komite Başkanı Cahit Tunç, “Pandemi sürecinde özel eğitim kurumlarının 3’te 1’ini kaybettik. Sorunların çözülmemesi halinde kalanı da tehlike altında. Sorunlara birlikte çözüm üretmezsek çocuklarımızı teslim edebileceğimiz kurum kalmayacak” ifadelerini kullandı. 
Etkinlik sonunda plaket verilen duayenlerin isimleri şöyle: 
Mehmet Kuş: Başarım Eğitim Kurumları Kurucusu
Sait Oğuz: Evrensel Kültür Eğitim Kurumları Kurucusu
Muhsin Yılmaz: Başarım Eğitim Kurumları Kurucusu
Burhan Tekiner: Gelişim Eğitim Kurumları Kurucusu 
Hamza Şimşek: İstek Eğitim Kurumları Kurucusu 
Orhan Özdemir: TED Eğitim Kurumları Kurucusu
Bekir Yılmazer: Seviye Eğitim Kurumları Kurucusu
Ömer Topuz: Lisan Fen Eğitim Kurumları Kurucusu 
Ali Özveren: Toros Eğitim Kurumları Kurucusu 
Orhan Aldanmaz: Başarım Eğitim Kurumları Kurucusu
Suat Eras:  Tepe Eğitim Kurumları Kurucusu 
Hüseyin Soylu: Rekor Eğitim Kurumları Kurucusu 
Sabri Meraklı: Mersin Koleji Eğitim Kurumları Kurucusu
Ali Tevfik Soydan: Akdeniz Eğitim Kurumları Kurucusu
Şenay Dilci: Deva Eğitim Kurumları Kurucusu



Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER