Toplu Taşıma Araç Şoförlerine Denetim

Mersin il sınırları dahilinde ticari plakalı (T, M, H, S ve C serisinden plakalı) araçlarla yolcu taşımacılığı yapan toplu taşıma araç şoförlerinin Mersin Büyükşehir Belediyesi Meclis tarafından onaylanan Yönetmelik kapsamında “Yolcu Taşıma Aracı Kullanım Kartı” almaları gerekmektedir.

Mersin Büyükşehir Belediyesi ile Mersin Şoförler ve Otomobilciler Odası arasında imzalanan protokolle ticari plakalı (T, M, H, S ve C serisinden plakalı) araçlarda şoför olarak çalışan/çalışmak isteyenler, Şoförler Odası’na başvurarak alacakları eğitim sonrasında sınavda başarılı olanlara “Yolcu Taşıma Aracı Kullanım Kartı” verilmektedir.

SRC 1 veya SRC 2 belgesi olmayan ve Mersin il sınırları dahilinde toplu taşıma araçlarında çalışan şoförlerin yapılacak denetimlere hazırlıklı olması için Araç Kullanım Kartı almaları önem arz etmektedir.