TOBB tarafından hazırlanan, sigorta yapılmayan yüksek riskli sektörlere yönelik anketi

Malumlarınız olduğu üzere, ticari ve sınai faaliyetlerin devamlılığının sağlanması, milli servetin ve tasarrufların korunmasını teminen işletme faaliyetleri ve tesislerinin sigortalanması büyük önem arz etmektedir.

Diğer yandan, plastik, kimya, mobilya başta olmak üzere sigorta şirketleri tarafından yüksek riskli değerlendirilen sektörlerde faaliyet gösteren firmaların başta yangın ve 3. şahıs sorumluluk olmak üzere pek çok sigorta teminatı bulamadığı, işletmesine sigorta yaptıramadığı malumunuzdur. Sorunun çözümüne yönelik olarak Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nce yürütülecek çalışmalarda kaynak veri ihtiyaç bulunmakta olup, TOBB tarafından hazırlanan ve aşağıdaki linkten erişilebilecek soru formunun, sigorta teminatı bulamayan firmalarca doldurulması beklenilmektedir.

Bu önemli sorunun çözümü amacıyla hazırlanan anketin doldurulmasını bekler, saygılar sunarız.

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası