Nefes Kredisinde ciro kaybı şartı kaldırıldı

KOBİ’lerin finansman sorunlarının giderilmesine katkı sağlamak üzere geçtiğimiz dönemlerde TOBB, Oda ve Borsaların katkılarıyla gerçekleştirilen Nefes Kredisi başvurularında 2020 yılı cirosu bir önceki yıla göre %25 azalmış olma şartı kaldırıldı. Kredi detayları aşağıdadır:

Nefes Kredisinde ciro kaybı şartı kaldırıldı

Başvurabilecek firmalar: 2020 yılı cirosu 10 Milyon TL’ye kadar olan tüm Üyelerimiz Nefes Kredisine başvurabilecektir.

Başvuru evrakı: "Nefes Kredisi başvurusu içindir." ibareli Oda Faaliyet Belgesi alacaklardır. Faaliyet belgesi ayrıca dijital ortamdan da temin edilebilmektedir.

Bankalar: Ziraat Bankası, Halkbank, Vakıfbank, İş Bankası, Garanti Bankası, Yapı ve Kredi Bankası, Akbank, Denizbank, Ziraat Katılım ve Vakıf Katılım Bankası'dır.

Kredi miktarı:
2020 yılı cirosu;
    • 1 milyon TL altında cirosu olan işletmeler azami 50.000 TL,
    • 1 milyon TL ile 10 milyon TL (dahil) arasında cirosu olan işletmeler azami 200.000 TL kredi kullanabilmektedir.
    • 2020 yılı cirosu 10 milyon TL üstü olan işletmeler krediye başvuramayacaktır.

Kredi Vadesi: 6 ay anapara ve faiz ödemesiz, sonrasında 12 ay eşit taksitli geri ödemeli toplam 18 ay vadeli.

Brüt faiz oranı ve masraflar: yıllık % 17,50  (onbinde 3 KGF komisyonu + %1 banka komisyonu)