“Geç Olmadan” Mersin İklim Elçileri Programı

Geç Olmadan”, gençler arasında iklim değişikliği ve sürdürülebilirlik bilincinin yaygınlaşması için Avrupa Birligi Türkiye Delegasyonu, AB Bilgi Merkezleri ve Bilim Virüsü ortaklığında gerçekleştirilen Avrupa Birligi tarafından finanse edilen bir projedir. Türkiye’nin 19 ilinde düzenlenecek proje kapsamında her ilde 2 ay süren programlar gerçekleştirilecek, her ilde açılacak çağrılara başvuranlar arasından seçilen 100 genç projeye dahil olabilecektir.

“Geç Olmadan” Mersin İklim Elçileri Programı

Programa seçilen gençler “İklim Krizi ve Sürdürülebilirlik” hakkında ve “Sürdürülebilir Düşünce” konusunda özel tasarlanmış iki farklı eğitim alacaklardır. Bu eğitimlerin ardından performans sanatçıları tarafından verilecek “Yaratıcı Düşünce” atölyelerine katılacaklar. Eğitimler ve atölyeler tamamlandıktan sonra gençler kendi aralarında küçük gruplara ayrılacak ve kendi projelerini tasarlayacaklar.

Programı tamamlayan gençler;

• İklim ve sürdürülebilirlik alanında seslerini duyurabilecek,

• Fikirlerini projeler aracılığı ile toplumsal değişime dönüştürecek bir fırsata sahip olacak,

• AB-Türkiye İklim Elçisi olarak kendilerine özel kurgulanmış katılım belgesi ve yetkinlik portföyünü almaya hak kazanacak, (Üst düzey yetkililerce imzalı)

• AB-Türkiye İklim Elçileri topluluğunun bir parçası olacak ve topluluk olarak kendilerine özel ulusal ve uluslararası fırsatlara erişim şansı yakalayacak,

• Yıl boyunca program katılımcılarına özel düzenlenecek olan influencer buluşmaları ve webinarlara davet edilecekler.

• Programı tamamlayanlar arasından seçilecek katılımcılar 2022 AB-Türkiye İklim Gençlik Forumuna katılmaya hak kazanacaktır.

AB-Türkiye İklim Elçileri programına seçilecek 100 kişiden biri olmak için;

• Herhangi bir öğretim kurumunda Üniversite öğrencisi olmak,

• Devam edilen üniversitenin iline göre başvuru yapmak,

• Öğrencinin öğrendiklerini başkalarıyla paylaşmaya açık olması,

• Tüm eğitim sürecine eksiksiz katılması,

• Bu harekete neden katılmak istediğini anlatması gerekmektedir.

Proje kapsamında;

• Eğitim ve tüm etkinlikler dijital kanallardan yürütülecektir.

• Program boyunca tüm eğitim sürecine katılım sağlanmalı ve program sonunda öğrenilenler doğrultusunda grupça veya bireysel bir proje geliştirilmesi gereklidir.

• Programa tam katılım gösterildiği taktirde "AB-Türkiye İklim Elçileri" sertifikası verilecektir.

• Program boyunca Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu, AB Bilgi Merkezleri ve Bilim Virüsü sosyal medya hesaplarının takip edilmesi gerekmektedir.

Başvuru formu: https://linktr.ee/gecolmadantr
Instagram: instagram.com/gecolmadantr