Mersin’de İnşaat Sektöründe Kadın İstihdamı Artırma Projesi için Başvurular Başladı

Mersin Valiliği himayesinde aralarında Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’nın (MTSO) da bulunduğu kurum ve kuruluşların işbirliğinde inşaat sektöründe kadın istihdamını artırmaya yönelik proje kapsamında eğitimlere başlıyor. Eğitimleri başarıyla tamamlayıp istihdamı sağlanan kursiyerlerin ailesinden bir çocuğa Nişantaşı Üniversitesi eğitim desteği de sunacak. Detaylara aşağıda yer verilmektedir.

Mersin Valiliği himayesinde, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (#MTSO), Mersin Büyükşehir Belediyesi (MBB), Mersin Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü (#İŞKUR), İstanbul Nişantaşı Üniversitesi, Mersin Yapı Müteahhitleri Derneği (#MERYAP), TOBB Mersin Kadın Girişimciler Kurulu ve Girişimci İş Kadınları Derneği (#GİŞKAD) paydaşlığında gerçekleştirilen “Üretimde Kadın Eli’’ projesi kapsamında İnşaat ve Üretim sektörlerinde, çeşitli mesleklerde yetiştirilmek üzere eğitimler başlıyor.

Teorik ve uygulamalı olmak üzere İstanbul Nişantaşı Üniversitesi tarafından gerçekleştirilecek eğitimlerde öncelik kadın adaylara verilecek. Başvuru yapan adaylara Alçı Dekorasyon (Kartonpiyer), Seramik Karo Kaplama, Sıva, Ahşap Mobilya İmalatı eğitimi verildikten sonra istihdam imkânı sunulacak. Kontenjan her grup için 15 kişi olup toplamda 60 kişiye eğitim verilecek.

Eğitim sonrasında Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) tarafından yetkilendirilmiş belgelendirme kuruluşu tarafından sınav yapılacak olup sınavı kazananlara MYK onaylı belge de verilecek.

Başvuru için lütfen BURAYA TIKLAYINIZ.