Mersin TURSAB'da daha etkin görevler alıyor 14.10.2015 tarihinde yayınlandı

Ris-Mersin projesi ardından takip edilen yenilikçi stratejiler ve kurduğumuz Mersin Turizm Platformu ile Mersin özellikle 2007 den bu yana turizmde önemli bir ivme kazanmıştır. Turizm algısı değişmiş ve çeşitlenmeye başlamıştır.

Mersin TURSAB'da daha etkin görevler alıyor

Son zamanlarda jeopolitik sebepler başta Kurvaziyer Turizmi olmak üzere maalesef turizm anlamında bölgemize olumsuz etki sağlamıştır. Tur operatörleri iptallerle ilgili, Mersin’e her anlamda, özellikle güvenlik anlamında tam not verdiklerini ve bunun Mersin’den değil, çevre ülkelerdeki sıkıntılardan kaynaklanan bir sorun olduğunu ifade ettiler. Bu sorunlar geçtiğinde Mersin Doğu Akdeniz’in en etkin kurvaziyer destinasyonu olacaktır. Bunun arkasında Odamız ve Odamızın desteklediği Mersin Turizm Platformumuzun, Valiliğimizin, İl Turizm Müdürlüğümüzün ve Turizm ile ilgili MERTİD başta olmak üzere çeşitli STK ve turizm girişimcilerimizin büyük çabası vardır. Bu anlamda Mersin Turizm Platformu Başkanımız sayın Numan Olcar’ın TURSAB gibi ülke turizminin çatı örgütündeki etkin rolü ve görevleri artık Mersin’in ülke turizminin politikalarının belirlenmesinde daha etkin olacağının habercisidir.

TURSAB Mersin’in turizminin gelişmesi yönünde bölgemize önemli katkılar sağlamıştır. TURSAB Başkanı Sayın Başaran Ulusoy görevi sırasında TURSAB olarak özellikle tanıtım ayağında Mersin açısından önemli rol oynamış ve bölgedeki turizm acentelerimizi bu yönde teşvik etmiştir. Önümüzdeki dönemlerde TURSAB ile gerek ilimiz gerekse Mersin Ticaret ve Sanayi Odası paydaşlarımızla birtakım kalıcı tesislerin kazandırılması ve işletilmesinde yakın iş birliğimiz olacaktır. Kurmaya karar verdiğimiz Mersin Tanıtım Vakfına TURSAB’ın yapacağı katkıları şimdiden sabırsızlıkla beklemekteyiz. Sayın Başaran Ulusoy’un derin tecrübesinin sadece bölge değil, ülke turizmine olan katkılarının farkındayız. Başaran Beyin vizyonu ve TURSAB gücünü önümüzdeki dönemde de hissedeceğimize inanıyor ve kendisini Mersin iş dünyası destekliyoruz.