Dış Ticaret Hedef Pazar Araştırması ve Hedef Müşteri İstihbaratı Eğitimi, 23-24 Mart 2023, MTSO 06.03.2023 tarihinde yayınlandı

Dış Ticaret Hedef Pazar Araştırması ve Hedef Müşteri İstihbaratı Eğitimi Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Atölye1886 tarafından 23-24 Mart 2023 (revize edilmiş tarihtir) tarihlerinde 09:30-17:00 saatleri arasında Atölye1886 Eğitim Salonunda düzenlenecektir.

Dış Ticaret Hedef Pazar Araştırması ve Hedef Müşteri İstihbaratı Eğitimi, 23-24 Mart 2023,  MTSO

Eğitimin Amacı

Firmaların dış ticarete konu ürünlerinde, GTİP (Gümrük Tarife İstatistik Pozisyonu) özelinde pazar araştırması yapabilme kabiliyeti kazandırılması ve potansiyel ve kesin müşteri bilgilerine erişimlerinin desteklenmesidir.
Eğitimin ilk gününde dış ticaret verileri kullanılarak hedef pazar araştırması matrisi hazırlama yöntemi uygulamalı olarak anlatılacak, örnek senaryolarla matrisin yorumlanması yapılacaktır.
Belirlenen hedef pazarlarda, potansiyel müşteri ve kesin müşteri bilgilerine nasıl ulaşıldığı da eğitimin ikinci gününde katılımcılara aktarılacaktır.

Eğitimin İçeriği:

Hedef Pazar Matrisi Hazırlama (1 Gün)

• GTİP Tespiti
  • GTİP Bazında Dünya Ölçeğinde İthalatçı ve İhracatçı Ülkelerin Tespiti
  • Büyüyen-Küçülen Pazarlar
  • Rakip Sorgulama ve Analizi
  • Büyüme Eğilimi Olan Pazarlar
  • Hedef Pazar Belirleme Kriterleri
  • Hedef Pazar Tespiti
  • Matris yorumlama
  • Vaka Çalışması

Belirlenen Hedef Pazarlarda Potansiyel Müşteri Bilgilerine Erişim (1 Gün)

• Hedef Pazar İçin Vergi, Kota vd. Sorgulama
  • Hedef Müşteri Gruplarının Tespiti
  • Firma Veri Tabanları
  • Konşimento Bilgileri
  • Bilanço ve Mali Tablolara Erişim
  • Hedef Müşteri Bilgilerine Erişim
  • İhale sorgulama ve takip

NOT:

• Eğitim kontenjanı 20 kişi ile sınırlıdır.
  • Halihazırda dış ticaret yapan ve dış ticaret tecrübesi olan katılımcılara öncelik verilecektir.
  • Eğitim uygulamalı bir eğitimdir. Katılımcıların bu eğitime "dizüstü bilgisayarları" ile katılmaları ve bu bilgisayarlarda "Microsoft Office" uygulamalarının yüklü olması gerekmektedir.

Eğitime ön kayıt için aşağıdaki formu eksiksiz olarak doldurunuz. Ön başvurunuzun onaylanması halinde, kaydınızın kesinleşmesi için tarafınıza e-posta veya SMS ile detayları gönderilecek olan banka hesabına 450,00 TL'nin (DörtyüzElliTürkLirası) yatırılması ve başvuru dekontunun [email protected] e-posta adresine gönderilmesi gerekmektedir.

İletişim:

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası